Тайните за красота на Виолета Марковска

3
Добави коментар
vpm
vpm

Виолета Марковска е първата бг звезда, която рискува да разкрие тайните си за красота пред ненаситните за хубост читателки на Rozali.com. Защото Виолета Марковска е не просто хубаво момиче, а интелигентна и талантлива красавица. 

Виолета Марковска е родена на 24 април 1987 година в София. Учи актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Веселин Ранков. Завършила е театралната школа на Димитър Еленов към Народен театър „Иван Вазов“.

Участвала е в спектакъла „Кукувица“, поставен на сцената на Народния с драматург Елин Рахнев и режисьор Димитър Еленов.

Филмовата кариера на Виолета Марковска стартира, когато е едва 11-годишна. Участва в американски продукции – „За каузата“, режисьор Дейвид Дъглас, „Октопод“ и „Бедствието“ на режисьора Йоси Вейн, „Джурасик – акула“ на Дани Лернър, „Лавина“ с режисьор Марк Ропър, „Открадната светлина“ на Майкъл Кори Дейвис и в сериала “Хотел България”.

“Открадната светлина” й носи наградата за най-добра женска роля на “Hollywood Film Fest”.  А филмът на Людмил Тодоров “Шивачки”  й донесе ударна доза популярност.        

Многобройните превъплъщения на Виолета Марковска включват още изяви като модел в ревюта, телевизионна водеща и танцьорка в шоуто “Dancing Stars”, участия в музикални клипове и реклами. 

Доста натоварена програма, която няма как да не се отрази на визията. Затова попитахме Виолета Марковска за тайните, с които запазва красотата си. А тя беше повече от изчерпателна:

Как би описала красотата? Виолета Марковска: Първото условие за красотата е да бъдеш в хармония със себе си, защото от там се получава излъчването ти. Всъщност излъчването ти те прави красив, останалото е дар божи или родителски!

Красотата – предимство или пречка в кариерата? Виолета Марковска: Красотата в моята професия определено е предимство, защото за да въздейства естетически на публиката, било в театъра или на екрана, актрисата трябва да е красива! Въпреки че според мен красотата е относително понятие, що се отнася до предпочитанията на всеки, но хората които се занимават с шоубизнес, които се показват на сцена, позират за списания и т.н., трябва да имат визия, която привлича широката публика. В този смисъл красотата не може да бъде пречка в ничия кариера, особено за жена. Но, пак подчертавам -може да си красив, но лош, да не си с добро сърце. Важно е човек да съчетае духовното с физическото излъчване!

Коя жена е по-красива – влюбената или обичаната? Виолета Марковска: Аз лично, трябва да съм обичана, за да обичам. Но си мисля, че когато човек е влюбен, сияе, очите му блестят, изглежда по различен начин – така е, не съм го измислила аз, а хората са го казали. И това е хубавото на любовта – променя те изцяло, прави те по-добър и одухотворен.

Красиво ли е голото женско тяло и ще покажеш ли своето в еротична фотосесия?Виолета Марковска: Аз уча в Академия за театрално и филмово изкуство, там обясняват и ни учат, че човек не трябва да се срамува от тялото си, а напротив, да го обича и да се стреми да го изучава и да се грижи за него, защото то е изразно средство в моята професия. Харесвам тялото си и когато става въпрос за роля, и художествено, и сюжетно е оправдано, не бих се поколебала да го покажа, а за еротична сесия – аз съм актриса, а не еротичен модел, за това си има друга категория момичета – модели.. Но нищо не се знае, може някой ден и да се случи. На този етап имам други приоритети.

В коя роля се чувстваш най-красива – на актриса, танцьорка, модел или водеща? Виолета Марковска: Хаха, тази последователност ми харесва. Всичките съм ги опитала, но разбира се, актьорството е моят живот, защото в роля мога да бъда и танцьорка, и водеща, и модел и всичко. Само не мога да пея много хубаво, но поне се опитвам. А когато танцувам се чувствам все едно летя, уникално беше преживяването в “Dancing Stars”! Хубаво е да си синтетичен актьор, т.е. мултифункционален. Колкото повече умения имаш, толкова по-добре се “продаваш” и си по-предпочитан.

Как се отрази на визията и на психиката ти участието в “Dancing Stars”? Виолета Марковска: На визията мисля, че ми се отрази добре. Три месеца бях като принцеса – бляскави рокли, прически, грим, които в ежедневието категорично не ползвам. А на психиката? Дълга тема, много мога да говоря за това. За мен “Dancing Stars” беше школа, училище, сблъскване с различни характери, виждания, поведение, жури с много строги критерии -стойка, позиция, артистичност и т.н. Нека не звучи нескромно, но аз съм горда със себе си – финалистка съм заедно с най-добрия танцьор и партньор Наско Месечков. Ние доказахме, че трудът и красотата се възнаграждават и съм изключително щастлива, че участвах в това риалити, забавлявах се, работих здраво, бях себе си и имах подкрепата на зрителите, и финал! Но продължавам да мисля, че Наско Месечков заслужаваше да бъде крал на бала!

Страх ли те е от старостта? Виолета Марковска: И да ме е страх, и да не ме е, кой ме пита? Все някой ден предстои. Имам баба на 85 години, която все още изглежда добре. Важното е да остарееш с достойнство – като катедрала, не като цървул!

Какъв е стилът ти на обличане? Виолета Марковска: Различен. Обичам разнообразието. Харесвам street модата – скъсани дънки и бейзболна шапка, съчетани с гердани, гривни, кецове. Понякога слагам къси панталонки с каубойски ботуши или дънки, напъхани вътре в тях. Друг път обичам да съм по-кичозна. Обожавам черния цвят, високите токчета, ниски ботуши, но малката черна рокля ми е слабост.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери? Виолета Марковска: Аз съм рекламно лице на Fox за БГ. Обожавам техните дрехи. Спортно елегантен стил. Не е коректно да казвам други марки, но все пак… харесвам мантата и връхните дрехи на Zara, в ежедневието предпочитам Mango, Escada Sport, KOOKAI. Обожавам Chanel и малките черни рокли, както казах по-горе.

Страдаш ли от шопинг мания? Виолета Марковска: Коя жена не страда? Луда съм на тема обувки, не толкова на дрехи. Мога една риза и панталон да имам, но обувки… всяка стотинка освен например за книга, ще дам без да пестя за обувки и ботуши – мания са ми!

Каква козметика използваш? Виолета Марковска: Пристрастена съм към кремове за тяло и за ръце. Към лицето си съм безкомпромисна, въпреки че имам един порок – пуша! Използвам бяла козметика, за да няма примеси, бели сапуни, бели шампоани, дори бяло веро, бяло бельо, ето една малка тайна издадох! Използвам хидратиращи кремове за млада кожа. Харесвам Clinique, Lancome, Clarins.

С какви козметични ритуали започва и завършва денят ти? Виолета Марковска: Започва с миене на зъби. Дори когато искам да залъжа апетита си, веднага мия зъбите, помага. Още един трик – винаги когато взимам душ, на влажна кожа нанасям бебешко олио – много е полезно за кожата. За да нямате стрии, го правете често. Когато имам време, мама ми прави бабините домашни маски за коса и лице – жълтък, мед, зехтин…за косата и малко коняк. Обикновено денят ми завършва с аеробика във фитнеса. Тогава имам време.

Какъв грим предпочиташ? Виолета Марковска: Не използвам такъв. Много рядко черен молив за подчертаване на очите. Когато имам сенки под очите, си ходя с тях!

Кой е любимият ти парфюм? Виолета Марковска: Lacoste – страхотен е! Но в момента ползвам Dolce& Gabbana The One.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й?Виолета Марковска: Не, не съм се възползвала. Чакай, на 22 съм само! Единствено имам екстеншън, ако това е някаква намеса. Адмирирам всеки стимул за поддръжка и подобрения за визията на една жена!

Коя част от тялото си би коригирала? Виолета Марковска: Казах косата, ако това може да е част от тялото. Винаги съм искала да имам много дълга коса и компенсирам с екстеншън. Имам нормален бюст и нормални пропорции. На този етап не бих си  коригирала нищо. Харесвам се такава каквато съм – естествена!

Спазваш ли диети? Виолета Марковска: Оххх, да, винаги, цял живот! И аз като всяка жена съм имала периоди, в които съм напълнявала и после сваляла. Това е нормално, но не мога да си го позволя. Длъжна съм да изглеждам добре. Преди 5 години бях орторексичка – това е мания за здравословно хранене. Сега се храня “моно”, т.е.  2-3 дни ям една и съща храна, без да я смесвам с нищо друго и пия много кола light и вода.

Кои храни присъстват най-често в менюто ти?Виолета Марковска: Плодове почти не ям. Или ако ги ям, ще ям само плодове, както ти казах. Това ми е голям каприз! Признавам си единствено това. В състояние съм да изнервя човека до мен до безкрайност с претенциите за храна. Най-често присъстват овесените трици – ям ги всеки ден. Задължително един ден в седмицата съм само на белтък – това достатъчно ли е?

Кои са най-големите ти хранителни изкушения? Виолета Марковска: Аз съм зодия телец и съм голям чревоугодник, но просто се ограничавам. Обичам всичко! По-скоро ще ти кажа кое не ми е изкушение – фрикасе, спанак, коприва, каймакът на млякото и дробчета. Всичко друго обожавам! Но в момента съм на строг режим, защото съм пред премиера в Сатиричния театър – на 21 май авторски спектакъл на Нона Йотова. Там танцувам с Наско Месечков на нейна музика и представям нейна поезия и трябва да съм във форма!

Как поддържаш фигурата си? Виолета Марковска: Живея над фитнес. Правилото е спорт и рационално хранене – без движение, нищо не става!

Колко често ходиш на фризьор, маникюрист и козметик?Виолета Марковска: Преди имах вреден навик да си ям ноктите – спрях. Ходя често на ноктопластика, за да ги поддържам, на педикюр също. Запомнила съм от майка ми, че една жена с нелакирани и неподдържани нокти на краката е най-неприятната гледка и е проява на много лош вкус. Целогодишно ходя с лакирани нокти на краката! На козметик ходя веднъж месечно за почистване на лицето.

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура? Виолета Марковска: Нямам време за spa центрове. Както казах, живея над фитнес център – един от най-добрите. Баналните неща – сауна, парна баня, солариум (от време на време), но на морето се развихрям – вода, слънце, мазила и класна козметика!

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера? Виолета Марковска: Има красиви и празноглави момичета. Важно е човек да е красив, но не може да не си прочел една книга в живота си и Джек Лондон да е марка уиски! Трябва човек да се развива и да инвестира в себе си, но не само със силикон! Иначе казах, че принципно нямам  нищо против него.

Снимки от филма “Шивачки”

Красотата ще спаси ли света? Виолета Марковска: Това е клише! Ако външната красота премине, какво ще стане? Не може да си вечно красив. Светът ще бъде спасен от неща, които зависят от всички нас. Красотата сама по себе си не може да спаси нищо, освен да гали егото ти и разбира се, да радва окото, но това е преходно.

Снимки: Личен Архив

15.05.2009/Интервю на Биляна Божилова