Нова Хюрем във “Великолепния век” 1 30961

1
Добави коментар

Нова Хюрем във “Великолепния век”

21.06.2013 08:59 | Сериали

Мерием Узерли напусна сериала.

Не е лесно да бъдеш наложница на султана, дори да е през най-великолепния век от вековете, но кой да предположи, че това може да доведе до лудост. Поне такава е една от версиите за внезапното напускане на Мерием Узерли, която изпълняваше ролята на Хюрем султан в култовата турска поредица „Великолепния век“. Работата по сериала тъкмо се беше нормализирала след смъртта на една от сценаристките миналата година (Мерал Окай почина от рак на белите дробове), и главната актриса за малко да провали снимките на един от най-успешните турски проекти. Психично разстройство и невъзможност да се справи със стреса са някои от обясненията за внезапното изчезване на Мерием, която изоставя снимките на поредицата и заминава за Германия, откъде е майка , за да се лекува. В турските медии веднага се появяват обяснения за проблема.

Според някои красавицата не е успяла да понесе напрежението или е осъзнала, че със силния си акцент едва ли ще си намери друга толкова голяма роля. (В сериала тя играе украинка и това, че не говори турски, много добре всъщност върши работа. Мерием израства в Германия и научава турски специално за поредицата, като в началото повтаря репликите, без да ги разбира). Други изтъкват разликата в хонорарите между нея и изпълнителя на главната мъжка роля Халит Ергенч, който взема в пъти повече от екранната си партньорка, а тя не веднъж се е оплаквала от заплащането, което получава. Каквато и да е причината, създателите на поредицата се изправиха пред сложен въпрос. Броят на епизодите от третия сезон беше намален по принуда и стана ясно, че за четвъртия ще трябва да се търси друга актриса.

По-рано тази седмица в Турция се излъчи последният епизод за трети сезон, а на финала му зрителите видяха Вахиде Гьордюм, позната у нас от сериала „Огледален свят“. Името беше спрягано като вариант за новата Хюрем и изглежда, това е бил избор на създателите на поредицата. Дали тя ще успее да се превъплъти в образа на единствената законна съпруга на Сюлейман Великолепни, или Мерием ще се възстанови ще се върне на екрана, ще стане ясно от новия сезон, чиято премиерна дата все още не е обявена.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти