Борисов: Доган е посочил Пеевски за шеф на ДАНС

1
Добави коментар

Ахмед Доган е посочил Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като напусна заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

.

Снимка: БЛИЦ

По думите му всичко, което се случва, е сценарий с цел да бъде убит.

„Ахмед Доган е този, който назначи Делян Пеевски. Ако не знаете, да знаете всички. Затова мъцат и цъкат Орешарски, Станишев и Местан и не могат да разберат десет дни защо са правили закони, искали са квалифицирана информация и са правили всичко това“, обясни Борисов.

„Те видяха, че с избори не могат да ме победят“, добави той.

Относно безпрецедентния скандал между лидера на Атака Волен Сидеров и президента Росен Плевнелиев, заради който заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност беше прекратено, Борисов смята, че останалите лидери на партии са дошли на заседанието, за да провокират президента. Заради това лидерът на ГЕРБ напусна Президентството и каза, че няма да се върне.

Източник:  Dariknews.bg

.

––––––––––––––––––––-

Цацаров: Без параноя, казаното от Борисов е нелепо

.

„Нека не изпадаме в параноя на държава, която едва ли не се намира в своето развитие 55 години назад, или държава, която е на прага на военна диктатура“, каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е имало заговор за задържането му.

„Не мога да говоря за никакъв план за задържане, а най-малкото за това, което ми казвате, защото аз не мога да си представя или да си помисля, че г-н Борисов е казал такова нещо, че има план за ликвидирането му в следствения арест“, добави той. Това, според него, е меко казано нелепо.

България е държава, в която има закони и конституция, а не държава, в която арестите се решават на съвещание при главния, или поне тази прокуратура не е такава, каза в заключение той.

Той определи като смущаващо началото на днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, което започна със скандал, провокиран от лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

Никой не бива да прекрачва чертата отвъд нормалния граждански протест, включително и народен представител. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

„От една страна имаме протест, който продължава мирно и по правилата, напълно в съответствие със закона. Никой не може да упрекне хората, че обикалят улиците и институциите. Това е граждански протест.

Отвъд обаче нормалния граждански протест има черта, която не трябва да се прекрачва от никого, пък бил той и народен представител.

Никой от протестиращите не прекрачва тази черта. Но други хора се опитват да я прекрачат, за да провокират тези хора или може би за да хвърлят сянка върху нормалния протест“, посочи Цацаров.

„Уважението към журналисти не трябва просто да бъде декларирано. То е уважение към обществото, защото той е трансмисията към това нормалната информация да достигне до обществото.

Ако не проявяваш уважение към средствата за масова информация,

независимо дали ти харесва казаното, писаното за теб и т.н., проявяваш неуважение към себе си и хората около себе си“, каза още Сотир Цацаров.

Главният прокурор съобщи още, че сигналът за сметки на български бизнесмени и политици в офшорни компании, е бил внесен „вчера или завчера“ от журналиста Николай Бареков.

„Така е преценил наблюдаващият прокурор“, каза главният прокурор Сотир Цацаров по отношение информацията, че Върховната касационна прокуратура е отменила постановлението за отказ за образуване на досъдебно производство по т. нар. случай „Горна Оряховица“.

Става дума за публичното четене от парламентарната трибуна на информация, събрана със СРС, което устрои на 3 декември 2010 г. бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. На базата на подслушани разговори между лекари в болницата на Горна Оряховица, министър Цветанов обвини медиците, че умишлено са оставили да умре жизнеспособно новородено.

Когато прокуратурата има нещо да съобщи, тя ще го направи, заяви Цацаров в допълнение на въпрос какви ще бъдат последващите стъпки спрямо бившия вътрешен министър.

Източник: Vesti.bg