Обувките – различни видове

1
Добави коментар
sdeath
sdeath

1
2
3
4
5

( 4 Гласа )

В ежедневието си се разминаваме със стотици хора. Питаме се кои са те, защо са тук, каква е тяхната история, какъв е техният нрав, влюбени ли са, с какво се занимават? … Въпросите, до които ни води нашето любопитство са безброй много, а отговорите почти винаги са недосегаеми за нас. Ти никога няма да научиш какво харесва продавачката в магазина, щастливо ли е момичето със зеления суитчер от долния етаж или какво крие русокосата ти шефка. Комуникацията не винаги е правилното средство.

Вероятността човек да ти разкрие душата си просто ей така е нищожна. Но съществува един начин, начин неразбираем за някои хора, но средство за информация за други. Кой е той ще попитате? Отговорът е много прост – той е нещо малко, за който много от вас никога не биха се замислили, че изобщо значи нещо. Но той си остава там. Той не е очите или дрехите на човека. Не, той е нещо по невразчно, и често незабележимо, но също така и огледало на нашата психика. И това е обувката.

Обувките са „тихото“ средство за комуникация.Научим ли се да разчитаме тяхното послание, ще опознаем хората около нас без да се налага намесата на неудобни въпроси. Ще разберем в какъв свят живеем и какви са проблемите и тревогите на хората. Изследвания показват, че изборът на вид обувки е повлиян от нашата вътрешност, от настоящите ни тревоги или от начина, по който се чувстваме в обществото.

Може да ви се струва невъзможно, но всеки ваш избор на обувки е вследствие на безброй много фактори във вашето подсъзнание. Това важи и за мъже, и за жени. Но, тъй като женското подсъзнание е много по-трудно разбираемо и трудно за разгадаване, вариацията в обувки е по-голяма и значението им по-обширно. Те са начин за изразява на положението което един човек заема в йерархията. Както следва – обувките без ток или платформа са за най-нисшите хора, средно високите или на платформа за средно статистическите хора, а хубавите високи горди обувки са за най-високо стоящите в обществото. Изборът на обувка е повлиян от това как се чувстваш и какво роля мислиш, че заемаш в обществото. Разбира се, отделните елементи във всеки вид също си имат тяхното значение.

Ниски обувки

Ниските обувки са налични в големи вариации. Те, за разлика от другите, могат да бъдат спортни или елегантни. Независимо от това какви са обаче хората, които ги носят се чувстват не на място или много ниско в обществото. Тези хора често са подлагани на изпитание от по-високо стоящите и носенето на този тип обувка е нещо като знак за подчинение.

Самата обувка носи посланието: аз просто съществувам някъде, но нямам намерение да се противопоставям на никой и не искам неприятности. Не всички, разбира се, осъзнават това и са несъзнателни в своят избор. В повечето това се случва без да знаем и да го осъзнаваме. Това, което обувката изпраща като съобщение не винаги е вярно. Тя изразяват само начина, по които се чувстваме, а не обстановката в която наистина се намираме. Тя е отражение на подсъзнанието и на емоциите, прикрити от света.

Обща черта на хората, които я носят е, че те са срамежливи и не могат да отстояват правата си. При тях има и бунтари, но не достатъчно силни, за да се противопоставят на другите. Такива хора имат нужда от по-специално и внимателно отношение. Те трудно се доверяват на околните и се подценяват. Често са със най-великите и различните идеи, но те остават само в тяхното въображение тъй като никога не го споделя заради страха. Това подтискащо чувство може да се е получило по различни начини. Например, някой може да и се е подигравал в училище, да са я били вкъщи или да е била зарязвана многократно. Причините често са неразгадаеми, но резултатът е налице. Например ако тя носи пантовки, сладки и хубави на пръв поглед, това значи, че тя е много подтисната. Тя няма нужната увереност за да се изкачи в йерархията и никога няма да успее. Ако носи спортни кецове, гуменки, маратонки това значи, че тя е неглиже за своят вид и е напълно наясно с положението си в обществото, но никога няма да посмее да се противопостави и да промени това. Колко яко и бунтарски да изглеждат някои от обувките, това е само маска за околния сват, за да той да не разбере самотата в която тя живее. Хората винаги ще виждат като бунтар, но всъщност тя е само подтисната жена, която се страхува от околният свят и най-вече от нещата, които хората могат да и причинят. Ниските боти и ботуши са само средство за преживяване. Те са удобни, но често могат да се хлъзгат ако има лед. Това значи, че са несигурни, страхуват се, скромни и търсят начин само да преживеят дадена трудност без грация, без усилие, без да искат да знаят мнението на хората за тях.

Обувки със средно висок ток

Следващата позиция в „йерархията“ е на обувките със средно висок ток. Хората, които ги носят са може би най “нормалните”. Те са хората, които всеки би искал за приятели. Те няма да се изтъкват много пред света с лични постижения, а ще са истински и верни приятели, ще ви защитават пред всички други и никога няма да ви наранят. Това са хората, които в повечето случай постигат високи цели и преуспяват в живота. Само си помисли за всички първи дами, дами известни в политиката и преуспели в собствения си бизнес – всички те носят такива обувки. Те осъзнават много добре мястото си в обществото, преценяват го добре и не биха посмели да се над или подценят, затова винаги избират тези обувки – нито много високи, нито много ниски.

Разбира се, различните разновидности на този стил излъчва различни послания. Ако тя носи заострени напред обувки това значи, че ще направи всички възможно да задържи позицията си, ако някой и се пречка. Това, което тя търси в живота е сигурност, но въпреки това не се страхува от предизвикателства. Знае мястото си в обществото, истинското и място и за нищо на света няма да го загуби. Тя е жена с цел в живота. Следващия вид е заоблените обувки. Тя е по-срамежлива и по-несигурна в положението си Тя осъзнава какво има, но я е страх от загубата, която може да последва. Тя винаги ще гледа със съмнение към всички заобикалящо я, защото я е страх да не и откраднат “съкровището”. Такива жени не биха помогнали на никого, защото гледат само себе си. Трудно завързват приятелства и връзки. Живеят в непрестанен страх от хората и това, че някой ще им вземе мястото. Обикновено се стараят да не бият на очи и да не се изтъкват пред другите. Ако добавим каишка към този вид обувки пък ще получим интересна комбинация. Каишката изобразява, че всичко е под контрол, че положението е винаги добро, че тя може да се справи със всичко и всички и нищо няма да я сломи. Каишката е по-скоро предупреждение да не и се бърка в нейните дела,защото тя ще те задуши както каиша задушава гушата на кучето.

Следващия вид обувки са сандалите и обувките със отворените пръсти на среден ток или платформа. Тези жени искат всички да им видят положението. Те най много се фукат от всички други, като го правят да изглежда незабелязано и мило. Те загатват на света как живеят, но никога напълно. Това е тя и е по-скоро лицемерна отколкото мила. Тя може и да се застъпи за теб, но може и да не се. Затова с такива хора трябва да се внимава. Тя обича да се изтъква и донякъде да бъде тайнствена или център на внимание. И накрая ботите и ботушите с този стил токове изобразяват отново стабилност. Тя показва, че ще може да преживее през сурови условия, че нищо няма да я спре. Жената с ботите е по-отворена към света, отколкото жената с ботушите. Ботата ще помага на хората, докато ботуша не се знае какво ще направи. Но въпреки това за всички жени с такива обувки може да се каже, че търсят справедливост и в повечето случай ще ти помогнат ако имаш трудности. Те са хора, които всеки иска за приятел. Те са единствените от трите вида, които точно преценяват мястото си в йерархията.

Високи токове

Стигнахме до най-високото място в обществото, а именно – високите токове. В общи линии това са трудни за разбиране хора. Те са надменни, мислещи се за много повече от всички други, но не са нищо особено. Първоначално хората, които стоят най-високо в обществото никога не биха имали такова самочувствие, следователно не биха обули този вид обувка, защото са скромни, биха спадали по-скоро във втория вид обувки. Поради тази причина тези хора не принадлежат към мястото, към което сами се определят. Те са лицемери, зли, отмъстително и човек рядко би ги искал за приятели. Те само ще ти огорчат живота с интриги. Тук спадат много от актрисите и певиците – мислят се за нещо повече от обикновените хора, но всъщност не са.

Всички, които носят екстравагантни високи токове например имат за целта да унижават по-нисшите. Те си мислят, че само те имат това право, а други-не и се мислят за нещо по-различно и уникално. Но всъщност те са просто смешни. Никоя жена, която е на върха и има капчица уважение към себе си не би постъпила така. След тях идват острите обувки. Те казват – ще те пробода ако имам възможност, затова не ми се изпречвай на пътя. В същото време жените със заоблени високи обувки са още по-надменни и носят посланието – стой настрана от мен, защото не знаеш какво съм ти приготвила. Тези видове обувки излъчват тайнственост, затова и тези те са най-опасни. Те са склонни най-много към психични рухвания и кризи. Ако са със сандали или отворени пръсти, те искат да загатнат своето положение и да покажат на другите колко по-добре са от тях. В повечето случаи, това са жени, които си мислят, че имат някакъв вид контрол върху мъжете и ги сменят като носна кърпичка. Но всъщност само се самозалъгват и мъжете ги използват без те самите да осъзнават. С това наяве те стават по-скоро смешни, отколкото велики. Жените, които искат да демонстрират влиятелност и контрол избират силно орнаментирани обувки на висок ток. Това за тях е начин да покажат както и материалното си състояние, а също и интересите си. Тези хора най-много обичат интригите и заплетените неща, които често са в повече на нормалните хора. Жените с обувки с каишка искат да демонстрират някакъв вид контрол върху по нисшите, но в повечето случай те са най-уязвимите и слабите. И накрая стигаме до тези с ботушите и ботитите на висок ток. Това са хора, които демонстрират голяма стабилност, която в повечето случаи им обягва. Въпреки, че здраво се забиват в леда това не винаги е добър знак, защото може и да заседнат там. Такива обувки най-често носят шефките В общи линии това жените с такъв голям ток са комплексирани и искат да се покажат като велики, но всъщност са прекалено обикновени и се срамуват от себе си. Те са много уязвими, но го прикриват с тази увереност. В повечето случаи те дори не са и умни ами по-скоро глуповати.

Това, което слагаме на краката си, понякога може да бъде повече от обувка. Те са „прозореца“ към душата на хората, към техните страхове или характери. Много неудобни въпроси биха се избегнали, ако се научим да говорим езика на обувките. Те ще ни отведат в един нов свят, където ще може да опознаваме хората само след един поглед. Разбира се, човека е сложно същество и отнема много време да се опознае, ако това е възможно да стане напълно. Но обувките са първата и най-важна стъпка. Те показват кака човека се чувства и дава знаци как може по лесно да се сприятелим с него. Ако е с ниски обувки той има нужда от помощ и от нежно отношение. Към тях трябва да бъдем по-внимателни. Хората на средна височина токове са типа хора, които трябва да ни напътстват в живота и те са целта до която трябва да достигнем и ние самите – да си осъзнаем правилното място.

Хората на много високи токове са често хора, които трябва да избягваме, но също биха били полезни в живота. Те ще ни показват как не винаги трябва да се интересуваме какво мисли света за нас и как да живеем живота си като за последно.

Когато се сприятелим със всеки един вид „обувки“ тогава ще имаме от всеки вид свят в нас по-малко. Това ще ни направи по-добри и осъзнати и ще ни помогне в живота. А сега, ще помислиш ли дали не трябва да с смениш колекцията от обувки? Може би една промяна няма да е излишна и запомни – стреми се към средно високите обувки, но не само ги носи, а се чувствай горда, на място и удобно когато ги носиш!