Дора изследователката: Дора на пикник

1
Добави коментар

Автор: Кристин Ричи, Издателство: Колибри

„Дора на пикник“ ни пренася в Парка на игрите – истинско находище на забавления! Тук Дора ни запознава с най-добрия си приятел – Ботичко, а също с Бени, Тико, Иса, Голямото червено пиле и Синьото пиле.

текст: Кристин Ричи
илюстрации: Сюзан Хол
пълноцветна, 24 стр.
формат 16х23
цена: 4,50 лв.

Дора Изследователката e най-прочутата и актуална в световен мащаб анимационна героиня, любимка на всички деца от 3 до 9-годишна възраст.

Проектът на MTV и техния специализиран канал Никелодеон е най-гледаната детска поредица за последните години. Сериалът Дора Изследователката постига феноменален успех първо в САЩ и Канада, сдобива се с шест номинации и една награда Еми.

В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години.

Книжките са леки, забавни и достъпни, поощряват детското въображение, същевременно информират и възпитават палавниците, следвайки ловък, ненатрапчив тон.

Дора забавлява дечицата, докато ги учи как да се справят в различни ситуации, как да изследват заобикалящия ги свят и да решават минипроблеми всеки ден. Тя насърчава околните да изграждат доверие помежду си, да помагат на приятелите си, да бъдат сплотени в сблъсъка с трудности. Освен това тя ги провокира да решават математически задачи, да се занимават с музика, да правят упражнения за отлична физическа кондиция…

Във всички свои начинания Дора Маркес е съпроводена от говореща лилава раничка, както и от човекоподобната маймунка Ботичко. Последната е кръстена на своите симпатични червени ботушки.

Дора е испаноговорещо момиче, затова децата неминуемо усвояват прости чужди думички и фрази. От Никелодеон твърдят, че момиченцето е замислено като латионоамериканска героиня – идеята била тя да представлява културното разнообразие в тази част на света. Ние ще предложим на българските деца и книжки за изучаване на английски език.

В света са издадени повече от 500 заглавия от поредицата. През март 2009 г. Мател и Никелодеон оповестиха, че Дора ще „порасне“ и ще стане тийнейджърка, която посещава средно училище. Новият облик на героинята беше демонстриран за първи път на 16 март 2009 г.