Как да се преборим с петната от пот през лятото?

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

С лятото идва жегата, а с жегата идва потенето, а ние, мъжете, започваме да се потим много по-бързо от жените. Потта освен грозна за окото и неприятна за обонянието е също така и признак на нервност. Едва ли искате тези характеристики да важат и за вас по време на среща с шефа или, още по-лошо, по време на среща с мацка. За да ви помогнем в подобен критичен момент, сме ви подготвили няколко бързи трика, с които ще преборите коварните потни петна.

Как да се предпазим?

Ако носите риза, облечете лека тениска под нея. Сива V-neck блуза няма да личи толкова под светлите ви ризи, колкото традиционната бяла.

Използвайте сух дезодорант против потене, вечера преди да си легнете. Заложете на такъв, който не оставя следи и е предназначен за активни спортисти. Докато спите порите, които отделят потта ви, ще поемат дезодоранта и той няма да се измие със сутрешния душ. Така ще елиминирате алуминиевите соли в потта ви, които предизвикат жълтите петна по светлите ви дрехи. ВАЖНО: След сутрешния душ отново си сложете сух дезодорант – търсите двоен ефект все пак.

Тези от вас, които се потят в обилни количества, могат да се посъветват с дерматолог за инжекции ботокс.

Ако нито едно от тези решения не подейства, използвайте лепящи се „превръзки“ за подмишници, които се поставят от вътрешната страна на ръкавите и попиват потта ви.

Как да се справим?

Ако вече сте се изпотили достатъчно и издайническите петна са започнали да се появяват по различни точки от тялото ви, тичайте към тоалетната с пакетче мокри кърпички в ръка. Съблечете тениската или ризата си и попийте или намокрете допълнително петното с мокрите кърпички. Алкохолът в тях ще ускори процеса на изпарение и лекето ще изчезне по-бързо.

Друго решение е да използвате тоалетна хартия или хартия за ръце, за да отнемете част от влагата. Съблечете се и наложете хартиена кърпичка от двете страни на дрехата ви и натиснете силно, така че потта да попие в хартията.

Как да премахнем петната?

Ако на някоя от дрехите ви са останали жълти петна от потене, използвайте препарат за премахване на петна, смесен с оцет. Нанесете сместа върху петното, изчакайте 15-тина минути и изперете. Времето за изчакване варира според силата на препарата.

Източник: Valet