Убиецът на абитуриентката Стефка се опитва да избяга от закона

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Владимир Костадинов изглежда съвсем обикновен младеж. Симпатичен. Затворен. Преди дни обаче това, което причини на бившата си приятелка Стефка Маджарова, потресе цяла България. Той я уби, бутайки я във водата. И при това е знаел, че тя не може да плува! В Окръжния съд на Пловдив 22-годишният младеж се появи разкаян. Със сълзи на очи промълви, че съжалява за станалото, че не е искал така да се случат нещата и че цял живот ще обича жената, която затри…
Защо всъщност беше почернено семейството на хубавицата, която имала блестящо бъдеще? Преди дни Стефка е трябвало да вземе дипломата си за завършено средно образование от СОУ „Свети Кирил и Методий” в Пловдив, където завършва музикална паралелка, и да кандидатства в Музикалната академия.

Историята щеше да е банална, ако не стана трагична

Стефка е красива, интелигентна млада жена. На 19 години. Баща й Никола и майка й Таня купуват преди четири години от бившия кмет модерна нова къща в пловдивското село Йоаким Груево и се преселват там. Родителите се занимават със земеделие. Въпреки че апартаментът в Пловдив бил на разположение на дъщерята, Стефка живеела по-често при майка си и баща си, не й се стояло сама в града.

Долният етаж на къщата доскоро обитавал Владимир. Неговият баща и Никола Маджаров били стари познати, а момчето работело при таткото на любимата си. Стефка и Владимир имали връзка, но наскоро, преди месеци, девойката поискала да приключат. Причината: той бил изключително ревнив. Съседи плачат и разказват, че колкото слънчева и отзивчива е била Стефка, толкова затворен, студен и темерут бил Владимир. Все пак те не могат да кажат, че е бил лош. Просто бил странен.

Стефка изчезва на 13 юни тази година. Веднага е подаден сигнал в полицията. Започва дирене под дърво и камък, но от красавицата няма и помен. На другия ден случаен рибар вижда във водата на река Въча тяло на момиче, обърнато по очи. Паникьосан, младият човек веднага звъни на спешния телефон 112.

Първоначално разследващите тръгват да работят по версия самоубийство. Нищо обаче не може да подкрепи тази хипотеза. Стефка била психически стабилна, не е излизала от контрол, не е заплашвала, че ще сложи край на живота си, имала е огромни амбиции за бъдещето, подплатени със стабилното финансово състояние на родителите й. В късните часове на 15 юни криминалистите разплитат

убийство. Зловещо. Безпардонно и страховито

Става ясно, че във фаталния ден Владимир се обадил на Стефка и я поканил на разходка покрай канала на Йоаким Груево. Там се били запознали и мястото значело много за двойката. По време на разходката двамата се сдърпали. Избухнал скандал. Владимир бил вбесен от ревност, защото изгората му си признала, че има нова връзка. Посегнал, бутнал я във водата и… си заминал. Безпардонно и по нечовешки спокойно.

Съдебно-медицинската експертиза сочи, че по тялото на абитуриентката не е имало следи от побой или насилие. Тя е починала от удавяне, не е могла да плува.

В понеделник съда остави убиеца за постоянно в ареста. Той само промълви, че съжалява, че е станала беля, и не е очаквал такъв край. Обясни, че се били закачали, той докоснал леко Стефка, а тя паднала във водата. Владимир се уплашил, прибрал се у дома си и не казал на никого за случилото се.

Разследващите обаче установиха, че става въпрос за тежко умишлено убийство. Съседите на без време отишлата си красавица плачат и нареждат: “Дано тоя изрод изгние в затвора! Дано бял ден да не види, погуби хубавото дете!”.

Стефка няма да бъде погребана, а ще бъде кремирана, научи наш репортер. Майка й цял живот ще пази прекрасната лилава рокля, с която на 28 май изпратила красивата си дъщеря на абитуриентския й бал…

Красимира ГЕШЕВА