Денис Димитров: Нормално е да има разочарование

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Денис Димитров беше един от българските атлети, които се представиха на ниво на Европейското отборно първенство от Първа лига в Дъблин (Ирландия) през уикенда. 19-годишният спринтьор завърши втори на 100 м, като беше изпреварен единствено от европейския шампион на 200 м от миналата година Чуранди Мартина (Холандия). Състезанието се проведе при изключително неблагоприятни атмосферни условия и силен насрещен вятър.

„Доволен съм, условията бяха много лоши, дадох всичко от себе си и донесох добри точки за отбора. Беше хубава тръпка да бягам срещу Чуранди Мартина, но той е много по-силен от мен, както и на килограми, което беше в негов плюс“, сподели атлетът от Монтана при пристигането си на летище „София“ днес. 

„Разочарован съм от отпадането, защото всеки даде всичко от себе си, имаше счупване на нос, това не са хубави работи“, допълни още Димитров. Припомняме, че България не успя да запази мястото си в лигата само за три точки и изпадна в по-долната дивизия.

„Първо се прибирам да си отпочина един-два дена и след това започвам тренировки. Може в събота да стартирам на „Павел Павлов“, но зависи от това как ще се чувствам, нищо не се знае. Но се съсредоточавам за Европейското в Риети. Няма да участвам на републиканското за старша възраст, защото нямам време да си почина и краката ми са зле“, завърши новият национален рекордьор на 100 м. 

Снимка: EМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от посрещането на националния отбор по лека атлетика от Дъблин може да видите ТУК!!!