10 идеи за вятърни камбанки

2
Добави коментар

24.06.2013 г.

Обикновено, вятърните камбанки се изработват от окачени тръбички, пръчици, звънчета или други метални или дървени предмети. Те се окачват пред дома, на терасата или в градината, където, задвижвани от вятъра, издават най-различни приятни звуци. Можете сами да си направите вятърни камбанки, без да се ограничавате с използването на традиционни материали. Избягайте от стереотипите и създайте своя оригинална версия на вятърните камбанки с нашите нетрадиционни идеи.

Вятърни камбанки от мидички

Повечето хора разполагат с мидени черупки, които стоят безполезни в някоя кутия. Така че защо да не ги използвате, за да направите  вятърни камбанки. Ще са ви нужни: красива клонка, прозрачна корда и инструмент за пробиване.

Вятърна камбанка от саксии

Също така бихте могли да използвате няколко малки саксийки. Боядисайте ръбчетата им и ги окачете на въже една под друга, като между тях нанижете дървени мъниста.

Вятърна камбанка от детски играчки

Още една изобретателна идея е да използвате частите на стари играчки, като например ксилофон. Закачете цветните парченца за метална пластина с помощта на метална верижка.

Вятърна камбанка от сребърни лъжици

Тази вятърна камбанка от сребърни лъжици наистина е доста оригинална. Лъжиците са окачени на основа, направена от вилица, а на нишката над тях са нанизани няколко мъниста за допълнителен разкош.

Вятърна камбанка с цветни камъчета

Пробийте малки дупчици в камъчетата и ги окачете на дървена пръчка с помощта на безцветна корда. Добавете мънисто от горната страна на пръчката, за да подсигурите възела.

Вятърна камбанка в старинен стил

Бъдете практични и превърнете старите боклуци в нещо красиво. Намерете всякакви стари джунджурии и ги комбинирайте в оригинална вятърна камбанка, която определено ще хваща окото.

Вятърна камбанка от капачки

Следващия път, когато отворите бутилка бира или безалкохолна напитка не хвърляйте капачката. Съберете колкото се може повече капачки и си направете тази уникална вятърна камбанка.   Вятърна камбанка с боядисани ключове

Ако имате няколко стари и непотребни ключа, можете да ги боядисате и да ги окачите на клонче, използвайки канап. Ще се получи страхотна вятърна камбанка. Само внимавайте да не окачите ключа от входната врата.

Вятърна камбанка от консервни кутии

Ако имате под ръка няколко празни консервни кутии направете си вятърна камбанка като ги боядисате в различни цветове, направите малка дупка на дъното и ги окачите на метален обръч, използвайки тънко въженце. Изрисувайте по тях интересни картинки, за да стане камбанката по-свежа и интересна.

Окачете направените от вас вятърни камбанки пред входната врата, на терасата, в градината или на друго избрано от вас място. Камбанките ще бъдат страхотна декорация за външните пространства и очарователен музикален инструмент през по-ветровитите дни.