Нов главен изпълнителен директор на VIVACOM

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Досегашният главен финансов директор на VIVACOM Атанас Добрев от днес става главен изпълнителен директор. Той поема поста от Бернар Москени, който ръководеше компанията през последните пет години и половина, съобщават от телеком

Добрев работи във VIVACOM от 2008 г. насам. Преди това е бил в GLOBUL. Освен за финансите на фирмата, досега е отговарял и за бизнес планирането в нея, контролинга, осигуряването на приходи и управлението на сградния фонд.

VIVACOM има и нов председател на Управителния съвет – Златозар Сурлеков, който е член на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка от 2000 г. Започва кариерата си в телекомуникационния сектор като Директор “Продажби” в “Инкомс Капш” ООД – първият джойнт венчър в Източна Европа в сферата на телекомуникациите, посочва съобщението до медиите на компанията.

Членовете на управителният съвет са Атанас Добрев, Русин Йорданов, Александър Грънчаров и Ивайло Бачийски.

Русин Йорданов се присъединява към VIVACOM през 2004 г. като Главен корпоративен съветник, а от 2007 г. до 2010 г. е Главен юридически директор на компанията. В това си качество той ръководи правната дирекция на телекома и организира правното обслужване на VIVACOM и неговите дъщерни дружества. Координира и контролира работата на външни местни и чуждестранни правни кантори, ангажирани от VIVACOM по различни проекти.

Александър Грънчаров идва във VIVACOM от поста Главен изпълнителен директор на „Карлсберг“ за България, като преди това е бил мениджър на „Кока-Кола“ за България. Отговарял е пряко за търговската политика, логистиката, човешките ресурси, връзките с обществеността и правните въпроси на бирения гигант у нас.

Ивайло Бачийски е работил за големи технологични компании като „Алкател“, „Ериксон“ и „Сиско“, където е отговарял за бизнеса и операциите с водещите телекоми в България. Последните пет години заема регионални мениджърски позиции в глобалния интернет доставчик Cogent Communications и в израелския лидер за VoIP решения Audiocodes.