Ник Валенда преминава по въже над Големия каньон без предпазни средства

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Ник Валенда, познат на българите от предаването „Живот върху въже” на Discovery Channel и известен по целия свят като “Кралят на ходенето по тънко въже”, ще премине по 5 сантиметрово въже над величествения Гранд Каньон в САЩ без да използва предпазни мерки.

Discovery Channel ще излъчи играта на Ник с живота и смъртта в близо 20 страни по целия свят в предаване на живо, което в България можем да гледаме на 24 юни от 03:00 ч. сутринта. Предаването По въже над Големия каньон с Ник Валенда ще даде възможност на милиони хора по света да станат свидетели на едно от най-предизвикателните събития в човешката история.

34-годишният Ник Валенда ще ходи по въже с дебелина 5 см над река Литъл колорадо на височина, по-голяма дори от Емпайър Стейт Билдинг – 450 м. За първи път някой се осмелява да ходи по въже на подобна височина, а Ник ще го направи в чест на своя прадядо – легендарния Карл Валенда, който почива след падане от въже в Пуерто Рико през 1978 г. През 2012 г. Ник стана първият човек, който премина от САЩ в Канада, ходейки по тънко въже 60 м над Ниагарския водопад.

„Залогът е изключително висок”, каза Валенда по повод опасността от начинанието, с което се е заел. „Единственото, което стои между мен и огромния каньон е въже с дебелина 5 см. Нямам търпение да покажа на зрителите такава гледка от Големия каньон, каквато никога не са виждали”.

Ник Валенда споделя, че с това събитие ще реализира мечтата на живота си.

В България предаването ще бъде излъчено на 24 юни от 03:00 ч.
Повторението ще се излъчи на 25 юни, вторник, от 20:00 ч.

За повече информация:
Ана Петрова
All Channels | PR
Тел. 0879 16 32 50, email: [email protected]

-КРАЙ-

ЗА ДИСКАВЪРИ НЕТУЪРКС:
Дискавъри Нетуъркс Централна и Източна Европа, Близък Изток и Африка (CEEMEA) е част от документалната медийна компания номер 1 в света Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK). Дискавъри Нетуъркс CEEMEA дава възможност на хората да изследват света и да задоволят любопитството си чрез 9 канала, като ключовите от тях са Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science и Discovery HD Showcase, успоредно с това медийната компания предлага водещи потребителски и образователни продукти и услуги. Ние излъчваме в 99 страни на три континента, а програмите са преведени на 18 езика.

Към статията няма коментари. Напишете първия.