Илиана Раева учреди нова дясна партия

12
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

„Обединена България” е най-новата партия у нас, учредена днес в НДК по инициатива на председателя на Българската федерация по художествена гимнастика и бивша европейска шампионка по художествена гимнастика Илиана Раева.

 Формацията тръгва с амбициозната заявка да бъде широка платформа за „онова, което иска всеки нормален човек в тази държава – закони, които да се спазват от всички, да няма безработица, да се гарантира успешен старт на всяка личност”, по думите на Раева.

Тя дефинира новата партия като либералдемократична с дясна ориентация. „Нямаме нищо общо с ГЕРБ, нищо общо, с която и да е друга партия или коалиция, категорично”, декларира Раева.

Към формацията ще бъдат сформирани консултативни съвети и ще бъде използван ресурса на всички неправителствени организации, гласят програмните намерения.

„В ръководството ще влязат млади хора, експерти и професионалисти в различни социални области, с блестящо образование и талант. Ще има и хора с опит. Те ще бъдат част от Националния съвет и Контролния съвет“, обяви Илиана Раева.