Да живееш в мезонет – мисията възможна

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Да живееш в мезонет – мисията възможна

26 юни 2013 | 11:02

7668

Традиционно в края на месеца поглеждаме към офертите при недвижимите имоти в София, в търсене на най-интересните и любопитните.

Започваме разбира се с най-евтините предлагани жилище в столицата. Най-малкото предлагано в момента жилище е от 11 кв. м и е ателие на бул. Васил Левски, за което се търсят 7 999 евро, или 727 евро за кв. м. То се намира на партерен етаж и в обявата се казва, че има нужда от ремонт (което най-вероятно означава, че е в доста окаяно състояние).

Иначе при едностайните се наблюдава известно повишаване в офертните цени. Преди месец най-евтиното двустайно жилище бе от 20 кв. м в кв. Дружба 1, което се предлагаше за 6 500 евро. Към днешна дата оферти при едностайните имоти под 13 500 евро не могат да бъдат открити.

Ето така изглежда най-евтиният едностаен предлаган в момента (който има снимки), с търсена цена от 13 600 евро за 23 кв. м. на партерен етаж в Красна Поляна 3.

Най-скъпият едностаен пък откриваме в Банишора, като за площта му от 28 кв. м. се искат цели 50 000 евро. Казано по друг начин търсената цена е от 1 785 евро за кв. м.

При нива около 15 000 евро се предлагат най-евтините панелни двустайни жилища в кварталите Дружба, Надежда и другите по-крайни квартали на столицата. Като цяло се наблюдава ограничено предлагане на бюджетните двустайни имоти до 20 000 евро, като тенденцията отпреди месец се засилва.

Най-скъпият апартамент с една спалня на пазара е с площ от 60 кв. м. до Докторски паметник. Квадратният метър излиза по 2 700 евро.

Доста сходна е ситуацията и при жилищата с две спални, като при тях цените започват от около 30 000 евро отново за панелни имоти и в не особено престижни софийски квартали.

Най-скъпото жилище с две спални се предлага за цели 345 000 евро и е, разбира се отново, до Докторски паметник. Въз основа на площта му от 95 кв. м. цената за квадратен метър възлиза на цели 3 630 евро. Жилището се намира на четвъртия етаж в пететажна сграда без асансьор, като агенция по продажбата на имота е същата, като тази предлагаща и най-скъпия имот с една спалня в същия квартал.

Да живееш в мезонет е мечта за много хора. За тези, които могат да направят компромис с местонахождението и квадратурата, тази мечта може да се сбъдне срещу едва 39 900 евро. Най-евтиният мезонет (както и може би най-малкия такъв) в столицата е от 80 кв. м. в Надежда 2. Той е разположен в тухлена сграда от 1997 година.

Още един мезонет се предлага в границата до 50 000 евро, като срещу 49 900 евро, или 480 евро на месец можете да станете собственик на апартамент в зона Б-18. Той е с площ от 104 кв. м. И не е за хората, които ги е страх от височини, поради факта че е разположен на 15-ти етаж.

Интересна тенденция цената да не се обявява се открива при ултралуксозните имоти. Най-скъпият предлаган апартамент в момента е лидер и отпреди месец – многостаен в центъра, като за площта му от 253 кв. м се искат 1.3 млн. евро. Това прави по 5 140 евро за кв. м. Сградата, в която е разположен, е паметник на културата, намираща се точно до Народния театър.

Най-скъпата предлагана къща в София продължава да е на пазара с търсена цена от 7.1 милиона евро. Тя е и единственият имот в столицата с обявена офертна цена от над 5 милиона евро. При къщите също откриваме тенденция към „скриване на цената“ в офертите предлага.

Етикети:

имоти,
оферти,
интересни

12 харесват тази статия

5 не харесват