Прием на документи в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Започна приемът на документи за кандидатстудентската кампания на Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. До 8 юли ще могат да се подават заявления в първи корпус, както и в изнесените бюра в цялата страна, предаде БНТ.

Още в първия ден документи за кандидатстване в ЮЗУ подадоха над 120 души. И тази година няма изненада по отношение на предпочитаните специалности – отново това са право и икономика.

„Това е най-близкият университет и искам да си остана в Благоевград. Ще кандидатствам икономика, стопанско управление. Мисля, че ще ме приемат, надявам се“ – споделя бъдеща студентка.

„Тук живее баба ми и ми е по-удобно да уча тук право“ – констатира кандидат-студентка.

„Не ми харесват специалностите и мисля да кандидатствам в София биология и химия. Тук също има специалности, но там са повече за предпочитане“ – твърди бъдеща висшистка.

През новата учебна година университетът ще приеме с около 200 първокурсници повече в сравнение с миналата. Нови специалности обаче няма.

„Нищо по-различно. Приемът е малко по-облекчен. В смисъл специалностите, за които се изискват 2 кандидатстудентски изпита, са намален брой. Това са само право, кинезетерапия и педагогика на обучението по физическо възпитание“ – твърди Станислава Андонова, председател на приемната комисия.

Най-много кандидат-студенти се очкава да пристигнат на 11 юли, когато ще се проведе най-масовият изпит – по български език.