Продължението на „Гордост и предразсъдъци“

1
Добави коментар

„Прекрасно допълнение на „Гордост и предразсъдъци“… Остин със сигурност би се усмихнала одобрително.“ The New York Times

 

Ребека Ан Колинс прочита за първи път „Гордост и предразсъдъци“ на дванадесетгодишна възраст. Влюбва се в героите и оттогава е посветила години на проучване на живота и произведенията на любимата си авторка. Като преподавател по литература събира богата информация за мис Остин и за епохата, в която тя живее и твори. Почитателите на Джейн Остин дават висока оценка още на първия й роман и това поставя началото на цяла поредица от книги, посветена на семействата от имението Пембърли.

Сватбите приключиха, сега започва сагата… това са финалните страници на книгата Гордост и предразсъдъци.

Джейн и Бингли няма какво повече да искат от живота, а Елизабет и Дарси са най-щастливата двойка на света.

Личните истории на Елизабет и Дарси за любовта, брака и децата се преплитат със социалния и политически живот на Англия през XIX век. Индустриалните промени засягат хората в Пембърли и останалата част от провинцията, семейство Дарси се опитва да се адаптират към тях, запазвайки традициите.

На книжния пазар от юни 2013 г. Превод от английски Зорница Стоянова-Лечева ISBN: 978-954-28-1332-3 Издателство: „Сиела“ Корична цена: 16 лв.

Прочетете още: