Как да проговорим чужд език за кратко време

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Всички ние бихме искали да бъдем по-бързи в усвояването на знания, особено когато трябва да учим чужди езици. Независимо дали работата ни го налага, предстои ни пътуване или просто обичаме да тренираме мозъка, изучаването на чужд език изисква време. Но невинаги разполагаме с такова.

Дългата и уморителна работна седмица е в състояние да ни откаже от това наше полезно занимание. Но има доказан, лесен и забавен метод, това да се случи бързо и да бъде наистина ефективно. Изучаването на чужд език е забавление, когато говорим за метода на Pimsleur.

Това е методика разработена от специалист в приложната лингвистика, който е посветил живота си в изследването на изучаване на чуждите езици и психологията на тяхното усвояване. Проблемът е, че когато посещаваме курсове ни затрупват с твърде много информация наведнъж, която не успяваме да запомним трайно.

Тази методика е разработена така, че използвайки основната лексика, вие да проговорите езика във възможно най-кратко време. Mатерията се предава по изключително достъпен начин, уроците са увлекателни и вие ще имате самочувствие, когато общувате с ваши приятели и бизнес партньори от чужбина.

Как работи?

Този метод е аудио програма, което означава, че вие не използвате учебници. Хубавото е, че уроците може да ги слушате в колата, докато карате или на вашия компютър. Трябват ви само слушалки и желание за нови знания.

Осигурете си около половин час спокойна среда. Приблизително толкова е продължителността на всеки урок. След като стартирате програмата, следвайте инструкциите на „учителя“.

По време на урока ще трябва да отговаряте и на някои въпроси, свързани с него. Ще имате възможност да повтаряте думи и реплики и да отговорите дали това, което чувате е разбираемо или не за вас. Когато отговорите ви са 80 % верни, преминавате към следващия урок. Хубавото е, че всеки нов урок съдържа и част от вече минатия материал, което означава, че няма как да забравите наученото до момента.

Всеки нов елемент, с който се запознавате, се предава във вид на диалог. По този начин вие усещате ритъма на произнасяне на думите, урокът от скучен се превръща в оживено занимание. Научаването на думи и фрази става лесно и бързо.

Така вие всеки ден ще имате желание за нови знания. Приемете това ново предизвикателство и се забавлявайте учейки. Следващото видео ще ви покаже един урок по испански език.