Лесна едноседмична лятна диета

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

През лятото можете да свалите доста килограми само за една седмица. Ако спазвате всички правила на диетата, ще отслабнете с около пет килограма за седем дни.

Тази диета е много добра за всички, които се стремят да не качат свалените килограми веднага след като преминат към нормалния начин на хранене. Тази диета е ценна с това, че дори след приключването й отслабвате с още около два килограма.

Просто след като приключите с диетата, трябва да не вечеряте след седем часа вечерта. Така ще успеете да отслабнете още малко, без това да се отразява на начина ви на хранене.

Едноседмичната лятна диета е базирана върху плодове и зеленчуци, от които има изобилие през топлите дни. Плодовете и зеленчуците съдържат голямо количество целулоза. Тя запълва стомаха и предизвиква усещане за ситост, а освен това изчиства стомаха от шлаки.

Освен че ще отслабнете, кожата ви ще стане по-гладка и тялото ще е по-стегнато. Някои от плодовете, например ананасът и кивито спомагат за бързото изгаряне на мазнините.

По време на лятната едноседмична диета са забранени всички сладки плодове – банани, праскови, грозде, смокини. Всеки ден трябва да изпивате по два литра течности – минерална вода и зелен чай. От сушените плодове можете да консумирате само сушени сини сливи и сушени кайсии.

Забранена е консумацията на захар за една седмица, както и на сол. Салатите подправяйте само с лимонов сок и малко зехтин, а чаят ви ще стане сладък с една лъжичка мед.

Първият ден от диетата е зеленчуков. Може да ядете всички зеленчуци освен картофи, броколи и карфиол. Зеленчуците се консумират само сурови.

Вторият ден се ядат само плодове, но ако усещате зверски глад, ви се полага една чаша нискомаслено кисело мляко. Третият ден се състои само от плодове, които растат на храсти – малини, къпини, ягоди, френско и немско грозде.

Четвъртият ден е млечен – един литър айрян и 200 грама извара с ниска масленост, подсладена с малко мед. На петия ден се повтаря първият ден, а на шестия ден се повтаря третият ден. Седмият ден се приемат само течности – колкото искате портокалов и ябълков сок.