Новите надгробни плочи имат баркод, за да научите повече за покойника | Teenproblem.net

1
Добави коментар

Истината е, че когато човек почине, с течение на годините хората се сещат все по-рядко за него. Някои известни личности обаче заслужават да бъдат познавани от повече хора.

 

Това може да стане факт, ако върху техните надгробни плочи бъде поставен дискретен баркод, който да дава повече информация за покойника. Това вече се случва в гробището „Sunset Memorial Park“, което се намира в северните предградия на Филаделфия. Когато човек сканира баркода с помощта на смартфона си, той може да чуе любимата музика на покойника, да чете посветени на него текстове и да сподели емоциите си в социалните мрежи.

 

 

От близо година Рик и съпругата му Лори се занимават с продажбата на надгробни плочи с поставен върху тях баркод. На тях им са нужни снимки, видеоматериали, тестове и музика, свързани с покойника, след което изпращат дискретна плоча на опечалените. Те могат да я поставят на надгробната плоча за по-малко от минута и да дадат възможността на околните да научат повече за човека, който е починал.

 

Това е много подходящо за деца, които не са виждали родителите си. По този начин те имат възможността да научат нещо ново за хора, които никога не са виждали през живота си.