Хей крачета, хей ги две

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Краката, това са безценни атрибути на човешкото тяло, чиято най-главна функция е да ни закарат до леглото за да можем да си полегнем, кръстосвайки ги. Друга важна тяхна функция е, че позволяват ходенето до хладилника за бирички. А пък следващата важна функция е… Да! Видимо краката са много важни органи, затова е наложително да ги познаваме като петте си пръста …на краката. Ето малко крачни любопитности за фетишисти на крака и не само.

1. Средно човеците правим по 10 000 крачки на ден. А до края на живота си имаме достатъчно километри зад гърба си, за да обиколим земята 4 пъти – 185 000 км.

2. Краката имат 25% дял от съдържанието на кости в човешкото тяло. 

3. Средно дневно жените минават по около 5 км повече от мъжете. Това видимо се дължи на обиколките по магазините…

sxc.hu

4. Двата крака притежават запас от над 250 000 потни жлези, което обяснява наличието на романтичен краков аромат.

5. Гореспоменатите жлези отделят около 400 мл пот на ден, което е идеално количество за едно кенче енергийна напитка. „Кракбул ти дава кракааа…“

6. Натоварването, което изпитват крацуните при бягане е 4 пъти по-голямо от теглото на тичащия.

7. Първата обувка е дело на Ледниковия период. За да не залепват ходилата на тогавашните хорица по леда, те се принудили да си измислят обувки от животински кожи. 

8. Идеалното време за „сандалки в мола“ или други изделия на обувната промишленост се явява втората половина на деня, тъй като тогава краката са достатъчно набухнали, за да не се излъжете да си купите въз-теснички обувки.

Shoe Tease

9. Въпреки това 90% от жените носят обувки, които им стягат. 

10. Което е предпоставка жените да имат проблеми с краката 4 пъти по-често от мъжете.

11. Краката растат по-бързо в горещо време, при бременност и в тинейджърските години. Ако се поливат редовно може би растат още по-бързо…

12. Древните римляни първи разделят обувките на десни и леви. Дотогава коя ще набарате в калабалъка е било от слабо значение.

13. Когато се изправим, размерът на краката ни се увеличава с два размера.

14. Размерът на обувките бил измислен от крал Едуард II в Англия през 1324 година. Той заявил, че диаметърът на едно зърно – 0,838 см е един номер на обувка. Тази система се използва и до днес. 

15. Обществените душове са места едновременно за хигиенизиране и за не. Там можете да измиете потта от спортните си крака и да си ги брандирате с гъбички, брадавици и дори лишеи, по които да се ориентирате къде е север, ако случайно се изгубите в гората…