Как да обличаме новороденото през лятото

7
Добави коментар

Летните месеци често се свързват със събития на открито, барбекюта, разходки и други социални дейности. Облеклото на новороденото изисква повече от усет за бебешката мода. Безопасността на вашето бебе и здравето му играе основна роля в облеклото, което избирате за лятото.

 

Летните жеги може да доведат до прегряване, ако детето е облечено с прекалено много дрехи. Слънчевите лъчи поразяват нежната кожа директно и увеличават риска от изгаряне и увреждане на кожата. Балансът от покритие и прохладни дрехи ще предпази бебето ви през летните месеци.

 

– Облечете вашето новородено в основен слой от памучно боди, което е тениска със закопчаване между краката, което я държи на място. Изберете светли тонове, за да запазите бебето хладно, ако излизате на открито. Бодито ви позволява да добавяте слоеве дрехи и да ги сваляте, когато е необходимо.

 

– Добавете шорти, пола или чифт леки панталони над бодито. Изберете къса дреха, която да позволи на бебешките крака да са на хладно, когато сте на открито. За момиченцата, една лятна рокля може да замени бодито и горната комбинация.

 

– Облечете новороденото в допълнителни слоеве, като спално чувалче или риза с дълъг ръкав, ако то е на хладно или в стая с климатик. Докосвайте ръцете и краката периодично, за да сте сигурни, че те не са на хладно. Добавете и чорапи, ако краката му са студени.

 

– Нанесете слънцезащитен крем на всички изложени на слънцето части от кожата на бебето, поне 20 минути преди да излизете навън.

 

– Покрийте главата на бебето с шапка с широка периферия през цялото време докато сте навън. Иберете шапка, която може да се привързва под брадичката, за да се задържи на мястото си.

 

 

– Облечете вашето бебе с пижама, която е подходяща за температурите в помещението, когато то спи. Изберете по-хладно място за сън или го завийте с леко одеало. Облечете го в по-леки дрехи, ако домът ви е топъл през лятото.

 

Съвети и предупреждения

 

– Проверете вашето бебе за признаци за прегряване, възбуда, летаргия.

– Дръжте новороденото на закрито и сянка, колкото е възможно повече време през летните месеци.

– Вземете допълнителни дрехи, в случай, че температурата се промени.

 

Снимки: m_bartosch, David Castillo Dominici FreeDigitalPhotos.net