Бившият на Вачкова – Радо Миладинов: Мартина се държи, сякаш съм я изнасилил и така е забременяла с дъщеря ни!

2
Добави коментар

В миналия брой на „ШОУ” актрисата Мартина Вачкова каза пред наш репортер: „Бащата на дъщеря ми е престъпник, но няма кой да го осъди!”. Култовата актриса, шоугърла и тв водеща се оплака, че бившият й съпруг Радослав Миладинов от години не давал и стотинка за издръжка на кръстената на него Рада и обобщи проблема със следната констатация: „И най-страшното е, че в България нашата съдебна система така е устроена, че аз трябва да се съсипя от адвокати, от ходене, от тичане и от дела, за да се преборя за правата на детето си”. Странно, но почти същите думи употреби в частен разговор с репортер на „ШОУ” и самият Радо. И той се ожали, че се бори за правата на дъщеря си и чака решение на Агенцията за закрила на детето по семейния им казус.

Според Радо Мартина възпрепятствала срещите му с дъщеря им и я настройвала негативно, като й внушавала да не го приема за пълноценен родител. Той, както разбрахме, не харесвал начина й на възпитание в средата на „матриархата” мама Марта и баба Силвия и считал, че примерно Рада трябвало да спортува повече, да живее по-отворено и да учи уроците на истинския живот, а не да расте капсулирана в домашната среда.

След публикуването на интервюто с Мартина репортер на „ШОУ” попита Миладинов какво мисли по повод изнесеното от нея, а той отговори: „Аз не бих искал да коментирам – това са наши лични проблеми. Но не мога да скрия факта, че съм, меко казано, учуден от поведението на Мартина. Тя се държи така, сякаш аз съм я изнасилил и така е забременяла с дъщеря ни!… Все пак ние имахме брак и Рада е наше общо дете. Не е възпитателно един родител да говори пред детето си така за другия и да го нарича „престъпник”. Още повече – публично! Що се отнася до делата, аз не съм се отказал от битката и е вярно, че я водя през различни инстанции. Няма да се откажа.

Обичам дъщеря си, каквото и да говори майка й!

Рада е колкото нейно, толкова и мое дете!”. На въпроса ни дали се крие и бяга, за да не подпише съдебните решения, както твърди Мартина, Миладинов отговаря: „Как може човек да се укрие?! Особено когато сам е заинтересован от решенията по тези дела!… Вижте, не смятам, че проблемът трябва да се решава през вестниците. Само майките ли са привилегировани да ползват родителство?! Мартина е известна, харесвана е от много хора, но този казус с дъщеря ни не се решава от публиката, т.е. по симпатии, а на други нива инстанции. Така че да не се спекулира с нейната известност!”.

Всъщност онова, което разказват и двамата родители на Рада – всеки от своята камбанария, не е непознат казус в „световната история” с разведени с деца. Свидетели сме както на онеправдани майки, така и на онеправдани бащи. И за съжаление въпросът не е само в парите – дето е речено – не е в „60-те лева”. „Ако Радо има пари да плаща за клинчене по делата, както твърди Марта, сигурно има да даде и на детето си”, твърдят негови приятели.

“Рада май е жертва на „родителско отмъщение”

Като че ли и двамата – и Мартина, и Радо, си „връщат” за проваления си брак за сметка на детето. Наричайки Радо „бащата на дъщеря ми”, Вачкова очевидно иска да му покаже, че не е достоен даже за неин бивш съпруг. Припомняйки за голямата си любов Владо Пенев пък очевидно прави обидна съпоставка между „министъра” и „престъпника” Радо. Вярно е, че е расла в среда на влюбени един в друг родители и всеотдаен баща, какъвто беше Гришата, ама това я и обърква. Защото тя все търси някой „сходен” с него, а това съдбата не винаги предлага…”, казват състуденти на Вачкова и продължават: “Мартина и Владо?! Ами да бяха се оженили навремето! Липсва й любов в живота и се е изнервила леко. А е суперталантлив и суперамбициозен човек. Тя е от тия, дето се броят на пръстите на ръката у нас, даже може да се каже, че няма аналог в такова отношение – че стана популярна въпреки сянката на баща си – любимеца на народа, филмовия колос Митко Бомбата. Марта си проби път със собствено лице и без работа не е оставала. Силна е, можеща е, мислеща е и като водеща в телевизията е добра, но ей го – в личните работи и най-умният си е малко прост!…”.

Повечето познати на бившето семейство Марта и Радо не приемат публичното изнасяне на проблема с дъщеря им: “Вредят на детето с тия публични скандали! Марта знае да дава съвети на другите, а сега мина границата – явно се е изнервила много! Тя, Радето, расте, скоро няма да е нито „нейна”, нито „негова”!”, казват си приятелите им и подчертават, че се страхуват да излязат с имената си, защото заради конфликта между двамата криели, че общуват с всеки от тях поотделно. Самият Радо, отбелязват познатите на бившата семейна двойка,

бил толерантен дори към увлеченията й по мъже

Примерно познавал и ценял една от последните любови в живота й – режисьора Иван Младенов, с когото актрисата захвана връзка след развода си с Миладинов. Преди време талантливият режисьор за жалост бе покосен от инсулт, но двамата вече бяха се разделили. По неизвестни причини. Всъщност когато Марта взе да го води като кавалер по светски събития, мнозина се чудеха какво ги свързва, тъй като са очебиещо антиподни по темперамент – Марта – гореща, знойна жена, а Иван – леко флегматичен и разсеян. И тогава се появи „отговорът” на загадката – и той бил приятел с баща й. Също като Владо Пенев.

„Това й е „диагнозата” на Марта –

казват нейни познати още от студентската скамейка. – Ако един мъж не е като Гришата или най-малкото не е бил негов приятел, или поне „одобрен” от него за зет, той не струва!… Баща й си остава неин еталон, в който по ред причини Радо хич не й се вписва! Няма го в „листата”! А се обичаха двамата, преди да се роди Рада!… Преди да стане „бащата на дъщеря ми”, Радо беше „любим мъж”…”.

Клавдия ШЕКЕРДЖИЕВА