Синът на Владимир Каролев изпраща 51 червени рози на избраницата си – балерината Валя

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Тя е на 16 години. Той – на 18. Случайна среща. Няколко думи, няколко погледа. Той заминава за Лондон, за да учи в престижен университет бизнес и международни отношения. Тя – фина и изящна като статуетка, иска да продължи да танцува, да пее, мечтае да бъде звезда на мюзикли.

Но магията вече е станала. Едва кацнал в Лондон, където му предстои да следва 4 години, Александър – син на известния политик и икономист Владимир Каролев, казал на съквартиранта си: „Аз ще се оженя за това момиче!“

Момичето е Валентина, възпитаничка на Балетното училище. И наистина на 22 юни тази година тя стана госпожа Каролева след 6-годишна връзка. Момчето удържа на думата си. А изборът на датата не е случаен.

Александър все още е в плен на еуфорията от сватбената церемония. Не може да повярва, че му се е случило нещо толкова хубаво. Може би, защото е влюбен. Защото са влюбени. Но връзката им е била поставена на много изпитания и е оцеляла. Първа любов за двамата. Толкова млади! Скептични погледи – животът е пред вас. В отговор – сватба. И двама наистина щастливи млади хора. Наричали се взаимно с галеното „беби“. Но Сашо смята, че е време да надраснат сантимента и да си измислят други нежни имена. Вероятно той – под водния знак Водолей – перфекционалист, спортна натура, изобретателен, ловък, щедър, дълбок като водата, ще намери късмета си с нея – зодия Близнаци. И защо не – казват, че този мъж, който има такава дама в леглото си, все едно се е оженил за цял харем. Защото Близначките умеят всеки път да са различни и тайствени…

Защо точно 22 юни става техният сватбен ден? Защото преди 6 години, веднага след първата им среща, Алекс – вече студент в Лондон, чрез свой приятел изпраща на Валя букет от 51 червени рози. Посланието е – ще се видим след 51 дни. На 22 ноември 2007 г. щял да се върне в България и за втори път да се срещне с момичето, обсебило мечтите му. Следват четири години на мъчително желание хем да са заедно, хем да е трудно и рядко. Алекс учи, Валя записва българска филология в Софийския университет. Телефони, скайпове, есемеси, виртуални срещи и редки реални… „Мъчително беше“, признава Александър, много затъжил се за това време за своята сродна душа.

В момента, в който взема дипломата си и си намира работа, разбира, че е крайно време да решат какво да правят с бъдещето си. Той има оферта за работа от най-голямата световна банка. Разумно е тя да отиде да живее в Лондон. Слава богу, разумът надделява и от 2 години Валя е при своя Сашо. А пък той в името на тяхното общо бъдеще се труди по 12-14 часа на ден.

Дали имат общи интереси? „О, аз съм нейният интерес, а тя – моят. Опознаваме се. Толкова сме различни. Сега имаме време да научим повече един за друг. Сякаш изследваме опипом непозната територия“, казва Каролев-младши. Той я пали да гледа футбол и тенис. Тя го убеждава, че няма нищо по-хубаво да са заедно на мюзикъл. Той потъва в сухите финансови статистики, но тя умело може да му покаже какво е елегантно па дьо дьо, ако успее да му привлече вниманието. Винаги успява! Щом е танц за двама…  

Александър е от благополучно семейство на финансист. Майка му е с ръководна позиция в голяма застрахователна международна компания. Той много се гордее с нейните постижения, защото, след като 15 години е имала само професия „майка“, намерила сили да учи, да тръгне от най-долното стъпало и да стигне върха. Има късмета родителите му да не се бъркат в избора му в живота, но пък и винаги да стоят зад неговите решения с целия си авторитет.

А избор е имало – имал е шанс да стане професионален тенисист.

Татко Каролев обаче преценил, че е нужно и още нещо. Не че го е натрапвал. „Много рано го запалих по спорта, спомня си бащата Владимир Каролев.- В един момент тренираше таекуондо – стигна до син колан, тенис и футбол. Спортът учи на дисциплина и работа в екип. Алекс, чиято първа учителка и ментор бе Юлия Берберян, бързо тръгна напред в тениса. Но държах и да учи. Макар никога да не му поисках бележника. Така беше в семейстовото ми, а родителите ми бяха доктори на науките, с академични титли. Алекс не тренираше толкова усилено, колкото другите деца. Дори веднъж, когато спечели турнир в Русе, един баща ме попита: „Вярно ли е, че синът ти ходи на училище, а той беше в 8 клас в Американския колеж, там никак не е лесно да се учи“.

Защото другите участници се бяха посветили единствено на спорта. Но самата Берберян ми каза: „Професионалният спорт е жестоко нещо. Често е и въпрос на късмет. Така че нека да учи“. Алекс трудно прие това решение. Каза ми: „Тествай ме!“ Пратих го в елитна школа в САЩ заедно с Мартин Велев – сина на Весела Лечева и негов приятел. Тя беше за 2 месеца, но още след първия месец получих писмо от треньора му: „Не е най-добрият, но най-бързо напредва. Интелигентен играч. А това е много важно в тениса. Има бъдеще, нека учи при нас. Отказах.“

Момчето започва да учи бизнес на Острова в едно училище, прочуто с това, че лесно се влиза, но трудно се изкласява. Встъпителната година, щедро платена от амбициозните родители, пресявала мераклиите да продължат. Но Александър Каролев зарадвал баща си, когато сторил нещо много рядко – заради успеха си от първия семестър му разрешили да не кара втория, а направо да запише първи курс. Показал най-високи встъпителни оценки, сравнени с години назад в историята на колежа.

Докаго само се чували с Валя по телефона, Сашо упорито учил и доказал това, което, както той казва, е усвоил от баща си – да бъде перфекционалист във всичко. С цената на много труд, на много лишения и факта, че работи по 12-14 часа на ден. Стажант е в HSBS Investment Bank – най-голямата в света. Каролев-старши казва, че за нея и папата да ти е гарант, пак няма шанс – годишно кандидатстват няколко хиляди души от цял свят за 200 стажантски места. Цедката е изключително ситна – няколко теста. „Алекс подозира, че съм му помогнал, но не бих могъл – там никой няма думата за избора. Единственото, което направих, е да го посъветвам къде да си подаде документите“, казва бащата. Накрая станало така, че негови познати от влиятелната банка му се обадили да „ходатайства“ пред сина си да остане при тях, да не се поддаде на примамливи оферти. Мнозина „ловци на глави“ искали талантливото момче.

Когато Сашо заговори за Валя, очите му заблестяват. Омаян е, че неговото момиче е толкова позитивно, добронамерено, открито и красиво. Веднага спечелило симпатиите на родителите му, а Каролев-баща я провъзгласил за своята „вторадъщеричка“  – сестрата на Сашо е 4 години по-малка от него. Двете вече са приятелки. „Просто не можете да си представите как Валя излъчва доброта, как заразява с позитивизъм. Това се вижда в очите , в усмивката „, говори той с развълнувания глас на наистина влюбен. Все още е под влияние на емоциите на сватбения си ден. В този ден и най-големите „сухари“ просто не искали да слязат от дансинга.

„Взех си две седмици отпуск – толкова можах да „откопча“ от банката. Първата прекарах с приятели – заминахме за САЩ, обикаляхме страната и и разпускахме в Лас Вегас в стила на „Последният ергенски запой“, пошегува се Сашо. Втората седмица излетяла за приготовленията на тържествата – първо подписи в гражданското, после църковен брак, а накрая – изнесена на открито евангелска церемония в голф клуб.

„Това беше наистина най-щастливият ден в живота ми. Не мога да престана да мисля колко хубаво беше. Колко бяхме щастливи и колко бяха щастливи хората, които споделиха нашия празник. Все разказвам на приятели, показвам снимки“, вълнува се все още младоженецът. Другото, което не може да събере сили да дочака, е меденият месец, но засега ангажиментите в банката плътно го задържат на бюрото. Започнал е от нулата, но с упоритата си работа се стреми все по-нагоре – сега работи с бизнес облигации и дългово финансиране, занимавал се е включително и с български облигации. Налага му се да работи много, защото е перфекционист.

Мотивиран е да надмина очакванията на колегите си, да изучи занаята перфектно и да е най-добрият.  

Кумувала Юлия – най-добрата приятелка на младоженката, с която се познават от Балетното училище. Години наред са неразделни. По-късно Юлия отваря детска школа, а Валя помага в работата с малките таланти. Кум е Марко от Белград – приятел на Сашо от Американския колеж, а после делили квартира в Лондон. Дали това не е една бъдеща двойка? „Може би“, смее се Сашо. Все пак кумата хванала букета на булката… А Сашо и Валя – по на 24 и 22 г., са първите, които са се оженили от техните компании… Дали мама и татко Каролеви не са се притеснили от този сравнително ранен брак за днешните юпита? „Не, те винаги са вярвали на моята преценка и са подкрепяли решенията ми“, кагегоричен е Сашо. Не крие, че все пак до последно е пазил в тайна намеренията си за брак.

Неслучайно Сашо в речта, която произнесъл на сватбената си церемония, казал колко много дължи на родителите си – винаги намирал тяхната подкрепа. От тях научил, че в брака човек трябва да е честен и добронамерен. Спомня си филма с Брус Уилис „Предай нататък“ и е сигурен, че когато човек помага, то това ще го направи наистина щастлив. Иска това да са ценностите, които ще наследят и неговите деца. Е, още им е рано за това, но до 3-4 години се вижда като татко.

Засега двамата с Валя делят един апартамент в Източен Лондон с една артистична двойка – Яна Титова – актриса в Народния театър, която избра да търси късмета си на Острова, и Алекс Алексиев, син на големия наш актьор Стоян Алексиев. Много се забавляват заедно, защото ценят приятелството си. Но Сашо признава, че се замисля с Валя скоро да заживеят самостоятелно. Валя го глези – той е нейният домашен любимец, обича да похапва вкусно, а не може да готви – освен пържени яйца и паста. Докато той е в банката, тя не само върти къщата, но и учи в артколеж музикална режисура. Така, според съпруга , ще направи 3 в 1 – ще съчетае увлечението си по актьорството, танца и музиката. А междувременно спорят дали да си вземат куче или котка – Сашо е фен на мяукащите. „Накрая ще се спрем на рибка“, шегува се той.

А какво става с родителите? Така, както не отворил нито веднъж бележника са сина си, така Каролев-баща оставил съдбата да го срещне с родата на бъдещата му снаха. „Сашо и Валя бяха заедно от 3-4 години, когато, отивайки веднъж за участие в новините на Нова телевизия, ме спря една дама и ми каза: „Здравейте, аз съм майката на Валя.“ Това се оказа журналистката Весела Тотева. А в момента тя е с човек до себе си, когото се познавам от 20 г., но го разбрах наскоро“, спомня си финансистът. Родителите на Валентина са разделени от години, а баща е режисьорът Антон Радославов. Той първи я води в храма. Свекърът Каролев изключително много цени факта, че снаха му е истински християнка – вярва в ценности, важни за едно семейство. „Уви, Сашо още не вярва в Бог“, казва той. „Много е миловидна“, признава за снаха си, макар малко да се е притеснявал, че това е първата сериозна връзка и за двамата. Не го разочаровали.

Майката на Валя е едва 17-годишна, когато я ражда. И за двете следват трудни години, в които трябва да оцеляват. В един момент Весела, принудена да работи на 2-3 места, се разболява и едва 10-годишна Валя трябна да стане „глава на семейството“ и да се грижи за майка си. Но това е вече минало… Момичето израства борбено и позитивно напук на съдбата.

Черешката на сватбата!

Това е специалната музикална изненада за младоженците. Лекстър – човекът, който не се задържа дълго на едно място. Израснал е в Оксфорд, но обожава Карибите. Обича жените, които сравнява с колите, защото и в двата случая най-добрите са „бързи, тихи и скъпи“. Хит на 2008 г. беше неговата песен Freedom To Love – тогава той изнесе концерт и в България. Точно този Лекстър, с когото се запозвал в Барселона, поканил Владимир Каролев да пее на сватбата на Сашо и Валя.

Освен чудесен певец, той се оказал и великолепен имитатор и танцьор и шоуто било великолепно. До 4 сутринта гостите не искали да си тръгнат. Певецът по желание на свекъра открил програмата с песента на Синатра „Моят път“. А когато приятелите на Сашо го изненадали с джипси оркестър ала Горан Брегович, Лекстър веднага се включил в купона с изпълнения в този стил. „Всички гости бяха толкова впечатлени. Когато няколко дни по-късно празнувахме със семейството на арх. Калин Диков дипломирането на тяхната дъщеря в най-престижен университет в Милано – тя пък беше една от шаферките, все още се говореше основно за тази сватба“, разказа Каролев-старши. Той, разбира се, платил на Лекстър, който в момента пее в най-елитния руски клуб „Сохо“, приличен хонорар, но се шегува, че за такива пари трудно би могъл да наеме нашенска фолкпевица…

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти