Kamenitza Фен Купа е в града на Берое

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Този уикенд Kamenitza Фен Купа гостува в града на ПФК Берое – отборът, който вдигна Купата на България за 2013 година. Днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров официално откри регионалния полуфинал на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели на България. Той беше в компанията на знаменитости от града на липите, между които легендарния №1 голмайстор на Берое – Петко Петков, регионалния шампион-лекоатлет Милен Паскалев и представители на общината. „Като участник и като зрител Kamenitza Фен Купа остава моето любимо първенство“, сподели кметът и изрази своята надежда шампионът в турнира тази година да бъде старозагорски тим.

Футболната сага на стадион „Берое“ стартира с блестящ демомач между отбора на Общинарите, предвождан от кмета Живко Тодоров, и сборния тим на Ветераните от Берое, оглавяван от Христо Белчев от областния съвет на БФС. Още в първите минути общинарите откриха резултата, което незабавно мобилизира ветераните да изравнят в 8-мата минута. Въпреки жегата, резултатът „замръзна“ на 1:1 до края на редовното полувреме. След майсторски дузпи, мачът взе отборът на Ветераните.

След зрелищното дерби двубоите на комплекс „Берое“ продължиха с пълна сила. От общо 132 отбора квалификациите отсяха 32 тима, които днес и утре ще мерят сили на стадион „Берое“, а само най-добрите 2 ще достигнат до Големия финал в Сливен. Там те ще играят за шампионската титла и уникалната награда на Kamenitza Фен Купа 2013 – пътуване до Рио де Жанейро и посещение на мач на легендарния стадион Маракана.

На терените на „Берое“ отново са във вихъра си миналогодишните  шампиони на Kamenitza Фен Купа – Бодигард. Към момента момчетата демонстрират обещаващ резултат и амбиция за класиране на финала в Сливен, където ще се състезават за голямата награда. Освен шампионите, тази година шанс да спечелят мечтаното пътуване до Маракана имат и зрителите на регионалните полуфинали. Единственото условие е да демонстрират футболните си умения в играта „Пътя към Маракана“, което ще им осигури участие в томбола, чрез която през септември, лицето на Kamenitza Фен Купа 2013 – Трифон Иванов, ще изтегли името на един щастливец, който ще може да заведе двама свои приятели на мач на култовия стадион в Рио.

Играта „Точен шут“ вече записа първите финалисти, които утре ще мерят точност, за да спечелят една от най-желаните от големите приятелски компании награди– 365 литра бира Kamenitza. „Приятелите от квартала“ не пропуснаха да се изправят и срещу платформата на adidas – там Михаил Рачев надделя над инсталацията с 3 от 3 точни удара и си спечели оригинална спортна екипировка. Много участници се изправиха и пред радара, за да демонстрират „Силен шут”. Станимир Белчев постави нов рекорд и постигна светкавичните 118 км/ч. В играта „Бърза връзка“ GLOBUL постави на изпитание техниката на феновете. Най-скоростно представяне отбеляза Йордан Събев, чийто резултат от 5,42 секунди му гарантира оригинална фланелка на „Манчестър Юнайтед”.

Новият Ford Fiesta беше на разположение за снимки и test-drive, феновете на стадион „Берое“ ще изпробват късмета си в томболата, организирана от официалния превозвач на турнира Moto-Pfohe. Наградата е SPA&test-drive уикенд с автомобил Ford, както и едно незабравимо футболно пътуване с посещение на мач от УЕФА Шампионска лига в края на кампанията.