Цвети Пиронкова е на осминафинал на ”Уимбълдън”

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Цветана Пиронкова продължи увереното си представяне на ”Уимбълдън”
Сн.: EPA/БГНЕС

Цветана Пиронкова продължи увереното си представяне на „Уимбълдън“ и след победа с 6-1, 4-6, 6-2 над хърватката Петра Мартич се класира за осминафиналите на турнира.

22-годишната хърватка, която 141-а в света, опита да се противопостави на първата ни ракета в четвъртия мач между двете състезателки, но загуби отново от нашата тенисистка, въпреки че този път успя да спечели сет, информира БГНЕС.

В следващия кръг българската тенисистка, която има в актива си полуфинал от 2010 година и ¼-финал от 2011 година на Откритото първенство на Великобритания, ще се изправи срещу миналогодишната финалистка Агнешка Радванска от Полша.

Цвети, която успя да достигне за четвърти път в своята кариера осминафинал в турнир от Големия шлем, си осигури 280 точки за ранглистата на WTA и 105 000 паунда от наградния фонд на надпреварата.

Полякинята, която е поставена под номер 4 в основната схема на турнира и която загуби миналогодишния финал то Серина Уилямс, победи днес младата 18-годишна американка Мадисън Кийс със 7-5, 4-6, 6-3.

Мачът между двете е в понеделник, като Цвети има 2 успеха и 9 поражения срещу Радванска.