Магнитни бури през месец Юли 2013

20
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 1689 пъти | добавена на 01.07.2013 г.

Месец Юли остава сравнително спокоен от към магнитни бури. Както съобщават световните агенции, през месеца не се очакват силни геомагнитни влияния. Макар и леки ще бъдат усетени на 5, 9, 14, 18, 19, 20, 21, 25 и 26 Юли 2013г.

Магнитните бури от този тип остават незабелязани за повечето хора.

Магнитната буря е бързо и силно изменение на магнитното поле на земята, което възниква в периода на повишена слънчева активност. По време на магнитните бури, хората с право се безспокоят за своето здраве. По-специално това се отнася за тези, които са предразположени към мигрена, хипертония и заболявания на сърдечно-съдовата система. Лекарите съобщават, че в тези дни трябва да се избягват физически натоварвания, мазни храни, цигари и алкохол.

Снимка:  Victor Habbick  / FreeDigitalPhotos.net

Промените в магнитното поле може да останат незабелязани от хората със силен имунитет и балансирана нервна система, обаче един отслабен организъм ще реагира и на най-малките промени в околната среда.

Mетеозависимите хора трябва да обръщат голямо внимание на спазването на режима на сън (най-малко 7-8 часа сън всеки ден), и да се хранят правилно. Трябва да въведете диета, която да ограничава консумацията на сол, мазни, млечни и месни продукти, и увеличи редовна консумация на мазна морска риба, богата на омега 3 мастни киселини.

Етикети

магнитна буря, юли 2013, сърдечно съдова система, сърдечно-съдова система, мигрена, хипертония, високо кръвно налягане, ,