Сладки спомени в буркан

1
Добави коментар

Сега можете сами, само за 5 мин. да приготвите великолепен конфитюр от любимите плодове, използвайки добавките за мармалади, конфитюри и желета на Dr. Oetker – Гелфикс Класик 1:1, Гелфикс Екстра 2:1 и лимонена киселина. С тях ще съхраните витамините, цвета и формата на плодовете!

Приготовлението на мармалади, конфитюри и желета е изключително лесно, следвайки точно трите стъпки на гърба на опаковката на продукта:

1. Изберете Гелфикс Екстра – за сладки и зрели плодове или Гелфикс Класик – за плодове с по-малко сладост. Претеглете точно количеството почистените плодове (плодов сок) и захарта.

Гелфикс Класик 1:1
Гелфикс Екстра 2:1

1 kg плодове за
1 kg захар
1 kg плодове за
0.500 kg захар

2.Смесете Гелфикса с 2 с.л. захар и прибавете в съд заедно с плодовете. Поставете сместа да заври при непрекъснато бъркане. След това добавете останалата захар и разбъркайте добре. Оставете сместа да ври 3-5 мин. Желирането става толкова бързо благодарение на основната желираща съставка на Гелфикс – пектин от ябълки и цитрусови плодове.

3. Свалете сместа от котлона и разпределете в предварително измитите и подсушени буркани. Затворете ги и обърнете с капачката надолу.
С Гелфикс Класик и Гелфикс Екстра може да сътворите мармалад по Ваш индивидуален вкус. Например, пригответе ябълково желе вместо с бяла захар с кафява за карамелов вкус. Освежете ягодовия конфитюр с малко мента, а мармалада от сини сливи – с щипка канела.
Експериментирайте като направете смес от плодове и сок – 0.4 kg кайсии, 0.4 kg банани и 200 ml сок от вишни или пригответе конфитюра от смокини с 0.5 kg смокини, 0.5 kg ананас и няколко лъжички уиски.

Още идеи и рецепти за конфитюри, мармали и желета на www.oetker-promo.bg.