Нови подробности за Grand Theft Auto V

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

В ежеседмичното радиопредаване „GTA 5 o’clock“, организирано от американския уеб-ресурс CVG, бяха разкрити нови детайли от проекта Grand Theft Auto V. Да припомним, че играта трябва да излезе на 17-ти септември тази година за конзолите Xbox 360 и PlayStation 3. Дали играта ще се появи и за други платформи, като например PC, ще зависи от печалбите, реализирани чрез новите гейм-конзоли.Структурата на мисиите в GTA V вече няма да бъде така твърда и точна като преди. Ясното обозначаване на началото и края на поръченията остават в миналото. Нов и любопитен детайл от играта е това, че еди от тримата главни герои – Франклин, ще бъде двоен агент, работещ както за „лошите момчета“, така и за полицията. Неговите действия ще зависят от конкретната ситуация.

Играта е силно развита по отношение на така наречения „skybox“ или горната граница на гейм-света. Така например, в предварителната версия на GTA V, демонстрирана на журналистите от CVG, Франклин скача от въртолет и лети цели три минути до земята, като през цялото време взаимодейства с виртуалния свят.

Някои яхти от новата игра ще бъдат оборудвани с екипировка за подводно плуване, необходима при преминаването на някои мисии и при изучаване на подводния свят.

За няколко виртуални долара, геймърите ще могат да направят екскурзия до Vinewood – аналогът на Холивуд в играта. Предвидени са и динамични мисии, при които трябва да бъдат провеждани задължително денем или нощем и които са свързани с точно определен район и персонаж.

На запад от известния Лос Сантос е създадена селска местност, а още един интересен детайл от новата игра е това, че в мобилните телефони на главните герои ще бъде инсталирана играта Republican Space Rangers. /БЛИЦ