Оксана Хорват – историята на „една любов, която не умира“

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Оксана Хорват – Станчева – съпруга на покойният астролог Иван Станчев, в развълнуван разказ за своя живот, сподели в „Игри на съдбата“ историята на своята голяма любов и как покойният й съпруг се грижи за нея и дъщеричката им Анаис дори от отвъдното. Когато имат въпроси или когато трябва да бъдат предупредени за нещо, той се промъква в сънищата им.Оксана и Иван се срещат през пролетта на 2003 г. в Германия, а през ноември вече са съпруг и съпруга. Три години по-късно Иван се разболява и си отива от този свят. Днес Оксана продължава да живее в България с 9 годишната Анаис, каквато е била волята на съпруга й.
Оксана е родена в Беларус на 1 февруари. Без да знае, че следва предначертан от звездите път, Оксана завършва психология в Минск, след което се записва да специализира в университета в Брауншвайк – Германия. Там се среща с бъдещия си съпруг.

Подписват брак в гражданското в София на 21 декември 2003г., а църковният брак е на 14 февруари 2004. Тогава Оксана вече е бременна.

Оказва се, че астрологът винаги е искал да има синеока и русокоса дъщеря, зодия лъв с асцендент лъв. Името й – Анаис – на френски това означава ухаеща, хубава, а от шумерската митология – „За прослава на бащата“.

Хороскопът на детето е прекрасен, но в него Иван ясно вижда, че то ще израсне без баща. Неизбежното се случва – на 30 септември 2007 г. Скоро, след като е открита болестта му, Иван Станчев си отива от този свят. За всички, които го познават , това е истински шок.

Оксана минава курсове по астрология при Иван още когато пристига в България, но на смъртния си одър той и казва, че от този момент нататък, това ще е нейната съдба. Въпреки съпротивата й, това се случва. Двамата говорят много и за дъщеричката си.

Сега Анаис е красиво момиченце на 9 години. Лъвицата на татко расте артистична , умна и независима. Рисува, свири на пиано и и предстои да навлезе в света на звездите, където неин учител ще бъде Оксана. Точно както е обещала на Иван.