Ползи от Коластра

1
Добави коментар

Ползи от Коластра

Публикувано в Ревюта, Хранителни добавки | няма коментари

Какво представлява коластрата?

Сигурно сте чували за коластрата, и нейните ползи за здравето. Малко от Вас знаят обаче, какво точно представлява тя. Коластрата е  първата храна на новороденото, осигуряваща му  много имунологични ползи, които никое друго вещество в света не  може да му осигури. Изкуствените храни за кърмачета, предназначени за първите няколко дни от живота им, може да имитират  хранителния състав на коластрата, но не съдържат живи имунни клетки и антитела като нея, които осигуряват защита на новороденото. Също като човешката коластра, така и тази добита от крави,  може да полезна за вашето здраве.

Предимства на коластрата

Коластрата съдържа високи нива на протеини  и въглехидрати, но в същото време е с ниско съдържание на мазнини. Коластрата съдържа и  антитела, имунни клетки и други имунологични фактори. Един от тях е имуноглобулина, който  предпазва лигавицата на гърлото, червата и белите дробове от нахлуването патогени. Коластрата съдържа и бели кръвни клетки, наречени левкоцити. Левкоцитите атакуват  и убиват  бактериите  и вирусите, които навлизат в тялото.

Коластрата  съдържа също витамини, минерали, аминокиселини и пептиди, които  работят заедно за поддържане на здравето. Тя включва  повече от 20 антитела, които се борят патогени, включително Е. coli, ротавирус и Streptococcus.  Коластрата  подкрепят понижената  имунна система и възвръща  баланса  при хиперфункция на имунната система. Тя регулира растежните процеси, помогне при възстановяването на  мускулите, ремонтира  DNA, изгаря мазнините за гориво,  и помага за регулирането на нивото на кръвната захар.

Коластрата е естествено богат на антиоксиданти и хранителни вещества и може да бъде от полза за здравето на трениращите хора. Редица изследвания доказват, че приемът на добавки с коластра, може да подобри производителността по време на тренировка, да скъси времето за възстановяване, и да помогне в изграждането на чиста мускулна маса.

Повече за Коластрата може да прочете тук http://www.fitneshrani.com/kolastra-protiv-ostaryavane/

Подобни публикации:

 Loading …