Гладен ли си, скъпи?

2
Добави коментар

Известните дами на Холивуд отдавна не се ограничават само в едно поприще. Освен като певици и актриси, някои от тях развиват и много успешни модни линии, създават собствени парфюми или работят като рекламни лица за известните модни марки. Тези занимания популяризират допълнително името им, но освен това и пълнят банковата им сметката. Днес решихме да обърнем внимание на дамите, които са решили да се докажат като добри домакини и дори да издадат кулинарни книги. Вижте ги:

Дорис Робъртс

Are You Hungry, Dear?: Life, Laughs, and Lasagna (Гладен ли си, скъпи: Живот, смях и лазаня)* 

Любимата американска свекърва Дорис Робъртс (Мари от „Всички обичат Реймънд“) се оказа страхотна в кухнята не само за пред камерите на сериала, но и в реалния живот. В книгата си Дорис слага своя отпечатък като домакиня, но и представя много от рецептите, за които се говори в сериала. Всички, които харесват Мари Бароун, ще останат приятно изненадани от актрисата, която притежава всички качества на героинята си, но освен това е забавна и естествена. В книгата на Дорис Робъртс освен рецепти има и истории от личния й живот.

www.facebook.com

Гуинет Полтроу

It’s All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great (Всичко е добро: вкусни и лесни рецепти, които ще ви накарат да изглеждате добре и да се чувствате страхотно)

Това е втората готварска книга на актрисата Гуинет Полтроу. В нея носителката на Оскар споделя с феновете си рецепти, които са здравословни и нискокалорични. След като й откриват анемия, Полтроу трябва да спре за известно време с консумацията на голяма част от продуктите, с които се е хранела до този момент – месо, риба**, яйца, захар, кафе, алкохол и др. Така тя решава да се посъветва с готвачи за изготвянето на меню, което да включва само разрешените продукти. В книгата са събрани 185 такива рецепти. След издаването на книгата й, актрисата е критикувана, че голяма част от ястията са много скъпи за приготвяне.

Guliver/Getty Images

Ева Лонгория

Eva’s Kitchen: Cooking with Love for Family and Friends (Кухнята на Ева: Да готвиш с любов за семейство и приятели)

„Отчаяната съпруга“ Ева Лонгория също се оказа запален кулинар. В нейната книга с рецепти са събрани единствено ястия, които тя сама приготвя. Ева признава, че готвенето е любимо нейно хоби и дори има много рецепти, които не са намерили място в тази книга, затова тя иска да напише и втори том. Освен кулинарното издание, Ева Лонгория има и два ресторанта – един в Лос Анжелис и друг в Лас Вегас.

* Заглавията на всички книги са със свободен превод. Книгите не са издавани на българския пазар (бел. авт.)

** Всъщност, анемията често е резултат от недостиг на желязо в организма. Въпреки че желязото е често срещано в редица различни храни и добавки, усвояемостта много зависи от това в коя от двете си форми (хем или не-хем) е налично то. Хем-желязото, което се намира само в месото и рибата, се усвоява много по-лесно от не-хем-желязото, налично в плодове, зеленчуци, бобови, зърнени и ядки (бел. ред.)