„Лесопласт“ вече ще се казва Велде България

2
Добави коментар

Базираният в Троян производител на фазер и шперплат „Лесопласт“ АД, ще промени името си, като вземе това на компанията-майка, австрийската Welde GmbH. Дружеството вече ще се казва „Велде България“, решиха акционерите в петък, по време на редовното общо събрание.

Предложението е било прието без възражения на събранието, на което освен мажоритарния собственик е участвал и един от миноритарните акционери.

Според ръководството на фирмата „Лесопласт“ ще спечели от промяната.

„Welde е авторитет в бранша и промяната на името на завода ще донесе само ползи“, смята председателят на съвета на директорите Валентин Стаменов, който е и представител на австрийската компания.

По думите му групата Welde в момента е в процес на окрупняване на фирмите си.

Предложението е подкрепено и от изпълнителния директор Цветомир Цочев.

 „В отрасъла Welde е голямо име и отваря много врати“, казва той.

Във връзка със смяната на името извънредното събрание на акционерите е приело и промени в устава на дружеството. На фирмения сайт на „Лесопласт“ вече стои името „Велде България“.

Welde е създадена през 1989 г. като компания за търговия с дървесина, като впоследствие разширява дейността си, като включва доставка на суровини, производство на материали от дървесина, дистрибуция и търговия. Днес групата включва няколко предприятия в Чехия, Румъния и България.

„Лесопласт“ от своя страна е собственик на 70% от „Еко фурнир“ в град Ковин, Сърбия, и на 50% от „Лесопласт“ – Черна вода, Румъния. Притежава също 20% от софийската компания „Лесоцентър“, като остатъкът е собственост на австрийската Welde.

Предприятията от групата се занимават с производство и продажба на трупи, дървестновлакнести плочи, шперплат, фурнир и други дървени материали, търговия на едро и на дребно с тези и с други стоки. В момента в групата работят около 700 души, припомня „Капитал Daily“.

Етикети:
, ,