Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Плосък корем с плочки,как да стане?

20
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Коремните мускули са „огледалото“ на фигурата ви!

Тъй като се намират в центъра на тялото ви, те се първото нещо, което привлича вниманието, когато сте по бельо или по бански Късите блузки и модните днес панталоните с ниска талия също са направени да показват тази привликателна област. Но за жалост , за много дами плоският и стегнат корем остава само мечта ,поради редица фактори,но за тяхно успокоение,главно- генетични.

За женския пол долната част на корема е особено проблематична.Една от причините се крие в самата физиология на жената: менструалният цикъл задържа огромно количество вода всеки месец .Тялото ви се адаптира към това, като разтяга долните коремни мускули навън. Бременността може още повече да разпъне тази област. Тъй като долната част на коремните мускули е много по-тънка от горната, тя може да окаже слаба съпротива на деветмесечното разтягане. Затова става мека и отпусната, което води до подуване на корема.

Въпреки тези фактори,ако си го поставите за цел ,с правилен хранителен режим и тренировки ще успеете да моделирате страхотен корем. След като веднъж се отървете от натрупаните мазнините там, е по-лесно да направите релеф,тоест да видите желаните плочки.

 

С правилни тренировки и хранене мисията е възможна –секси коремче!

Как да моделирате своята коремна преса:

Коремните мускули са дълга обвивка, която се спуска от гръдната ви кост чак до таза. Затова не можете да разделите горната от долната част или да тренирате само едната, без да натоварвате целия мускул. Но можете да оказвате по –голямо натоварване върху проблемната част-горната или долната, като се повдигате съответно от гърдите или от таза. Страничните мускули от своя страна се включват в разнообразни упражнения с различни усуквания и извивания.

 

 

Съответно коремните упражнения се класифицират според това дали натоварват горната, долната или страничната част на мускулите:

 

►Горна частна корема

Коремни преси и подобни варианти. Тези движения натоварват основно горната част на корема. Когато ги изпълнявате, трябва да се концентрирате върху издърпване на гърдите към таза. Кръстът ви не трябва да се движи -иначе активирате тазовите мускули за сметка на коремните.

 

►Долна част на корема 

Повдигане на краката, обратни коремни преси и подобни варианти.Тези движения се фокусират предимно върху долната част на корема.Както отбелязахме ,при жените тя е една от най-трудните за оформяне. Заради анатомичната си позиция тя има ограничен обсег на движение, което прави трудно постигането на силно мускулно свиване – факт, който сериозно възпрепятства възможностите ви за скулптуриране на тялото. За да тренирате най-ефективно долните коремни мускули, трябва да се концентриране върху повдигане на таза към гърдите, а не просто да вдигате и спускате краката. Това намалява включването на тазовите мускули и така увеличава натоварването в долната част на корема

 

►Странични коремни мускули

Навеждания настрани, усукване на торса и подобни варианти. Тези движения тренират външните и вътрешните странични коремни мускули, които оформят талията ви. Когато са развити правилно, те добавят финалните очертания на корема и извайват в детайли тялото ви.

 

►Следва продължение :Съвети и примерна тренировка