В Дубай вече продават сладолед на улицата

23
Добави коментар
varnik
varnik

В Дубай вече може да се купи сладолед на улицата. Двама британци правят успешен бизнес с хладилни камиончета, които предлага вкусна прохлада в 45-градусовите жеги.

Дан и Нейтън Фърлог решили, че това би им донесло печалба, след като гостували на родителите си, които живеят в Дубай, и установили, че няма кой да им предложи сладолед, докато се разхождат.

Първоначалната им идея била да предлагат леденото изкушение на над 150-хилядната британска общност там.

Не след дълго обаче местните хора, особено децата, също проявили интерес.

Британците започнали с едно камионче, сега вече имат три и възнамеряват да купят още няколко, за да отговорят на нарасналото търсене.

Дан и Нейтън внасят сладоледа чрез доставчик от Дубай. Логото на компанията им е камила, която ближе сладолед от вафлена фунийка.

Първоначално те сами карали из града и продавали сладоледа, докато бизнесът им потръгне. Сега са наели двама шофьори, но не смятат да спрат дотук.

Братята планират да стъпят и на пазара в Абу Даби през юни, а след това и в останалите пет емирства.

Според тях камиончетата за сладолед допринасят за сближаването на арабите и европейците, защото се превръщат в място, на което те се срещат и обменят положителни емоции.

„Англичаните, които живеят тук, казват, че това им напомня детството. Днес във Великобритания рядко можете да видите банди от деца, които си играят по улиците и ближат сладолед, но тук се случва“, казва 26-годишният Дан.

Нейтън, който е с година по-малък от него, признава, че били нервни, когато започвали бизнеса, защото на прага на рецесията много британци загубили работата си и се върнали в родината.

Сега обаче са по-спокойни, защото клиентите им са се увеличили много и не се ограничават само до сънародниците им.