Как да ловим риба в ArcheAge? ~ MMORPG news

12
Добави коментар

Във вселената на ArcheAge действат същите физически закони като в нашия свят: в реките има течения, плувайки срещу които е тежко. Климатическите условия влияят на ръста на дърветата и селскостопанските култури. В открито море има силни щормове и водовъртежи. Моретата в играта разделят огромни континенти. В тях има и страшни чудовища и разнообразни риби, на дъното подводни растения.
Така започва новата статия на руската версия на ArcheAge, издавана от [email protected], която се очаква да започне закритата си бета през септември.

Накратко за рибарството
Риболовството е една от многото професии в играта. Както и в реалния живот, така и тук тази дейност ви кара да разпуснете, макар че са нужни необходимите приготовления.
Във водните пространства обитават два вида риби – сладководни и морски, които се различават по продажна цена и рядкост. Освен това по време на риболова в сладководните водоеми може да уловите торбички с ценни игрални предмети. В открито море пък има съндъци с подобни подаръци.
Набор за опитния рибар
Ако сте си избрали удобно място, то трябва да знаете, че с голи ръце риба няма да уловите. Трябва ви въдица, която може да си измайсторите сами. Процесът е трудоемък, макар и да не отнема много време. За опитните рибари има модели с високо качество, които служат на рибаря по-дълго време и позволяват да се ползват по-модерни блесни.
След като си изработите въдицата, ще ви е нужна и стръв. Стандартната стръв са червеите за малки рибки. За големите риби обаче ви е нужна захранка и блесни.
Стръвта може да си набавите сами, докато събирате урожая си от зърнени култури. Максималното време за опит да уловите малка рибка е 25 секунди, а всяко хвърляне ви коства 1 червей и 5 точки работа. Затова е нужно да се запасите с повече стръв.

Рибарски лодки
За риболов на едри риби няма да ви подхожда малка лодка – нужен е голям рибарски кораб, оборудван с ехолот, както и с място за съхраняване на рибата.
Баркас можете да си направите самостоятелно, като ви е необходим лиценз за корабостроене и материали: руда, дърво, масло, желязо, тъкан и още много други. За постройката на кораба ще отиде много време, но затова пък резултатът си заслужава. Външният вид на кораба си може да изберете сами.

Процесът на риболов на едра риба представлява мини игра или игра в играта. Уловената дребна риба ще я ползвате за примамка. Ако нямате ехолот – огледайте се в морето, къде кръжат чайките. Там хвърлете и захранката. След малко ще се появи голяма риба. 
После се налага да я засечете, да разхлабите кордата и да извършите съответните маневри, за да я изтеглите на борда. Ако не направите това, ще загубите блесната си и улова. Трябва да докарате рибата до този момент, когато е загубила силите си, за да я изтеглите на лодката си.
Уловът може да продадете на търговците на Източния или Западния континенти. Претеглете я на специалните везни и ще разберете колко тежи. По-тежката е и по-скъпа. Някои риби са и по-скъпи.