Правилата на играта Живот

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

1. Ще получите тяло. Независимо дали ви харесва, или не, то си е ваше за целия период от човекуването ви.

2. Ще учите уроци. Записани сте в целодневно, 24-часово училище, наречено „живот“.

3. Няма грешки, само уроци. Израстването е процес на проби, грешки и експериментиране. „Провалените“ опити са също толкова важна част от процеса, колкото тези, които в крайна сметка „проработват“.

4. Уроците се повтарят, докато не ги научите. Един урок ще ви бъде представен в различни форми, докато не го схванете. След като сте научили този урок, можете да преминете към следващия.

5. Уроците не свършват. Няма част от живота, в която уроците са пропуснати. Винаги ще има какво да научите, докато сте живи.

6. „Там“ не е по-хубаво място от „тук“. Когато стигнете „там“, то ще стане „тук“ и по този начин просто ще създадете ново „там“, което отново ще ви изглежда по-хубаво от „тук“.

7. Другите хора са чисто и просто огледала, в които се оглеждате. Не можете да обичате или да мразите нещо в друг човек, освен ако това не е отражение на нещо, което обичате, или мразите у себе си.

8. От вас зависи какво ще се случи с живота ви. Разполагате с всички необходими ресурси и инструменти. От вас зависи какво ще правите с тях. Изборът е ваш.

9. Отговорите, които търсите, са във вас самите. Единственото, което трябва да направите, за да ги узнаете, е да ги потърсите във вас самите, да се вслушате във вътрешния си глас и да му се доверите.

10. Ще забравите всички тези правила.

Източник: IF Life is a Game, These Are The Rules