Що е то реалност

9
Добави коментар
lubopav
lubopav

Хапче за спешна помощ за вечно търсещия изход и посока, вторачен в “обективната” реалност.

Реалността е нещо, в което се кълнем, че познаваме и е с абсолютна стойност. Толкова видима, толкова бодяща очите, че не подлежи на оспорване и съмнение. Тя е пред очите ни. Дали?

Не веднъж сме говорили за играта на реалностите. Поглеждали сме ги откъм илюзорната им страна. Водила съм ви на дълбоки пътешествия към нищото и всичките стаени в него потенциали. Говорихме и за това как да боравим с паралелните реалности. Дори попитах дон Мигел Руиз в интервю специално за Свой Избор какво е то реалност. Попитах и Инелия Бенц отново в интервю.

А днес директно ви предлагам ясни и точни “инструкции” директно от космическия наръчник, с който би следвало да се запознае всяко едно създание, решило да прекара този живот на планетата Земя. В предишния ми живот в рамките на тази инкарнация често се шегувахме с абревиатурата RTFM (Read The Fu**ing Manual). Но не сме и подозирали, колко е важно наистина да се запознаем с точно това Ръководство. Затова лека полека, с разбираем и удобен за преглъщане темп, аз продължавам да ви превеждам на малки хапки важната информация. Тя не е нова. Вече я знаете. Не ви казвам нищо, което да изуми съществото ви. Просто ви припомням всичко онова, което вече знаете. За да си го спомните, трябва да оставите настрани като непотребен товар, всичко, което си мислите, че знаете. Всичко, което сте научили до сега през земния си живот. За да си припомните и възстановите истинските си знания. Готови ли сте?

И така: Що е то реалност? Ето и отговорът според Космическият наръчник:

“Това понятие се дефинира трудно, защото реално такова нещо няма. Искаме да кажем, че няма една единствена реалност – тук или където и да било другаде. На тази планета има много и най-различни реалности – толкова, колкото са живите хора, които ги създават. А онова, което се приема за глобална реалност, е просто груповото съзнание на отделни малцинства или единици. Оттам нататък всеки отговаря сам за себе си.

Реалността, в която живеете, не е нищо друго, освен аудио-визуална проява на онова, към което е насочено вниманието ви. Вселената смята, че сте насочили вниманието си към нещо, което искате, и щедро ви дава още и още от него. Ако най-накрая схванете тази динамика, никога вече няма да правите глупости, като например да обявявате война срещу наркотиците – освен ако намерението ви е да създадете още повече наркотици. Няма по-добър начин да увеличите търговията с дрога – просто насочете вниманието на хората към нея. Същият принцип важи за всичко останало, с което мислите, че се борите, затова и не можете да спечелите битката. Ако наистина искате да спрете търговията с наркотици, най-добрата политика би била да престанете да се вторачвате в нея чрез привидното си противопоставяне. Вместо това се вторачвайте в независимостта си от наркотиците и вашата зависимост ще изчезне по естествен път, за да отговори на новите ви интереси.

Тъй като все още ви предстои да осъзнаете творческата си сила и истинската си природа, вие непрекъснато насочвате вниманието си към отрицанието, вместо към утвърждаването. В резултат Вселената ви се притичва на помощ и ви дава още и още от онова, което всъщност не искате. Въпреки, че някои от вас практикуват изкуството на положителните утвърждения като инструмент за промяна на реалността, можете да си утвърждавате до посиняване и все пак да се провалите. Докато не промените вниманието и идентичността си така, че да съответстват на това, което утвърждавате, Вселената няма друга възможност, освен да задоволява вашите истински, макар и скрити, желания и намерения. Докато не осъзнаете каква роля играе намерението и усещането за идентичност във вашето „творение”, списъкът ви с утвърждения е предварително обречен на неуспех.

Време е да започнете да използвате силата си мъдро и да създавате смислена реалност, която отговаря на истинската ви същност. Можете да го сторите, като промените сигналите, с които уведомявате Вселената какво смятате за реално, като насочите вниманието си другаде и промените идентичността, която проектирате към нея, чрез промяна на поведението, характерно за тази идентичност. Ако не направите тази фундаментална трансформация, ще продължите да изпращате все същите стари молби към Вселената, която безпристрастно и с любов ще откликва със същите стари и често болезнени отговори.”

Разбирате ли сега защо толкова пъти все ви казвам “Енергията следва вниманието”. Внимавайте къде насочвате енергията си, и какви случки, хора и събития подхранвате с енергията си. Разбирате ли защо толкова пъти ви казвам, че възмущавайки се от различни отрицателни по същността си явления в социума, вие ги подхранвате и им помагате да се разрастват? Всички онези анти-нещо движения, съпротиви, битки, изобличаващи конспирациите групи във фейсбук и сайтове на таза тематика… Всеки път, в който насочим вниманието си към нещо, което не харесваме и не искаме, ние всъщност го подхранваме, даваме му от своята енергия и то расте и се множи. Колкото по-силно е възмущението ви, колкото по запалени търсачи на истината сте, разобличавайки онова, което не искате – толкова повече от него получавате. Всички получаваме. Затова – нека най-сетне се научим да бъдем отговорни и осъзнати творци на реалностите, които сътворяваме.

Съгласна съм, че странните, сбъркани и изкривени модели на тази планета са огромно изпитание. И за онези от вас, които пазят спомена за своята любяща космическа природа, това може да е много тежко и мъчително преживяване. Много от вас не веднъж са усещали порива и непреодолимото желание да си тръгнат от тук, да се върнат у Дома. Всеки избор ще бъде приет и всеки от нас е, и ще продължава да бъде обгръщан от всеобхватна и безусловна любов. Но задайте си въпроса “А защо ли избрах това назначение, защо избрах тази планета?”. Тези от вас, които четат този текст са точно онези, които са дошли със специална мисия. И трансформацията и трансмутацията на цялата планета и жителите й е част от мисията ви тук.

Ето и деликатното напомняне за това от Космическият наръчник: “Някои от вас сигурно се чудят защо е трябвало да изберат такъв обиколен и мъчителен път, за да стигнат до желаното назначение.

Причината, поради която е трябвало да приемете всички нефункционални модели на тази планета, е в това, да ги обезоръжите отвътре – законно и с пълно основание. Всеки друг начин би бил квалифициран като нахлуване, а ние не нахлуваме. Ние променяме нещата, като получаваме пълното право да го сторим. На нито едно същество не е позволено да нахлува в чужд свят и да променя нефункционалните му модели, без да ги е преживяло лично. Това е в пълно съгласие с Вселенския Закон, който ние представляваме.

Въпреки, че непрекъснато получаваме от вас съобщения или по-точно вопли: „Хайде де, нахлувайте вече. Просто ме измъкнете оттук!” – със съжаление трябва да ви напомним, че не такъв договор сте подписали. Работата не е в това, да ви измъкнем оттук. Въпросът е да вкараме повече светлина тук. Помните ли?”

ПОМНИТЕ ЛИ? Бъдете осъзнати творци на личната си и колективна реалност. За това сме тук.

Ако тази публикация ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Нека стигне до повече хора, които  имат нужда от нея! Благодаря ви!

Tags: енергията следва вниманието, космически наръчник, космическо ръководство, обективна реалност, паралелни реалности, свободен избор, свой избор, творческа сила