Павел Колев: ЦСКА ще намери спонсори

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

„В момента рецепта за състоянието на ЦСКА няма. Всички, които милеем за отбора, трябва да седнем на масата и да вземем най-добрите решения. На този етап има доста идеи, но те трябва да намерят своето институционализиране“. Това обяви в предаването „Денят започва“ на БНТ Милко Багдасаров, член на парламентарната комисия по спорт.

„Нужно е един от отбор, особено от такъв ранг, да не зависи от един-единствен субект. ЦСКА е индустрия, голямо предприятие. Не мисля, че в България има бизнес субект, който може сам да управлява такова дружество“, каза той и призова страната чрез законодателни инициативи да се намеси.

Той смята, че трябва да се създаде фонд, който в кризисни ситуации да подпомага клубове от калибъра на ЦСКА. Според него отборът няма да остане без спонсори.

По думите на Павел Колев, пресаташе на футболния съюз, неофициално премиерът Пламен Орешарски се е срещнал с Борислав Михайлов, но срещата е била по-скоро информативна.

„Проблемите на ЦСКА, които виждаме в момента, не са от вчера, а са натрупвани с години. Това е единственият клуб от такъв ранг, принуден да плаща наем за стадиона си“, уточни той и допълни, че това говори достатъчно за отношението на държавата към спорта.

„Стига се дотук, защото страната никога не е имала смислена политика за спорта, а футболът е останал на самотек. Трябва да има диалог между институциите, да се работи в правилната посока. Трябва да се избегне това, което се случва с ЦСКА, да се повтори с друг клуб, защото кризата е навсякъде.“

Колев е сигурен, че отборът ще започне сезона на 20 юли нормално и ще намери спонсори.

Novini.bg