Димо Тонев: Важно е да изиграем този турнир на максимум, за да се подготвим за финалите

1
Добави коментар

Помощник-треньорът на националния ни волейболен отбор за жени Димо Тонев коментира след разгромната победа над Румъния с 3:0 в първия ден от последия турнир в Група „А“ на Европейската лига във Варна, че е важно да изиграят този турнир на максимум, за да се подготвят за финалите.

„Не само това, че сме домакини ни помогна да бъдем толкова убедителни срещу румънките. Мисля, че отборът ни вече навлиза в една фаза, в която игровата подготовка е на по-високо ниво. Разбира се, имайки предвид това, което ни предстои и този дълъг сезон, до сега беше по-базова подготовка. От тук нататък търсим повече игровата форма, да навлизаме в по-добра форма. Днес бяхме подготвили доста добре мача, защото знаете, че в предишните мачове румънките играха доста добре срещу нас. За нас е важно да изиграем този последен турнир на макс според моментното състояние, за да се подготвим за финалите, които са тук и, за които сме амбицирани да спечелим“, сподели Тонев пред БНТ.

„Няма да спрем да работим във фитнеса и това, което правихме до сега, но само че вече работим по друга програма и методика. Олекотяваме тежестите, търсим по-голяма бързина. Това са неща, които си ги правим с кондициозния треньор, всичко е дозирано и примерено, насочено към финалите на 13 и 14 юли. След това ще имаме един малък спад и след това ще се готвим за Гран При. Мисля, че когато състезателките влязат в добра форма, тогава и тактическата дисциплина и това, което търсим като тактика, може да се прилага по-добре. Днес изпълниха всичко, което бяхме подготвили – преди всичко да бъдем агресивни на сервис, където видяхте, че изключително много затруднихме румънския отбор, и на блок-защита, там където румънките ни създаваха доста проблеми и ядове в други мачове“, заяви още помощник-треньорът на България.