Какво да ям при отслабване?

1
Добави коментар

Отслабване и фитнес

Когато целим да постигнем перфектното отслабване и да заменим излишните мазнини с добре оформени мускули, през целия ден трябва да приемаме само чиста и натурална храна. Това е отговорът на тайната, който всеки ден търсят милиони мъже и жени по целия свят.

Заради самите себе си осъзнайте, че не съществува магическото хапче, с чиято помощ ще получите перфектната стегната преса. За да постигнете завидни резултати трябва да се потрудите добре, изпълнявайки фитнес програма и диета за отслабване.

Диетолози разкриват, че идеалната диета при отслабване се състои от шест или седем хранения на ден, разделени на периоди през два или три часа. Какви да бъдат количествата храна зависи преди всичко от личното тегло, възрастта, пола и нивото на двигателната активност. Най – важно от всичко остава да приемате само правилната храна, дори в повечето случаи не е нужно да броите калориите.

Кои са правилните храни при отслабване

Тук няма да се спираме подробно върху правилните храни. Най – общо казано те са всички богати на протеин бели (нетлъсти) меса, риба, зеленчуци и плодове, мазнини със съдържание на Омега-3 мастни киселини, пълнозърнестите изделия. По отношение на месото, препоръчително е да ядете повече пилешки гърди и телешко, но свинското също не е толкова вредно, колкото се опитват да го изкарат.

В най – общи линии, ако имате за отслабване 20 килограма наднормено тегло, незабавно извадете от менюто си всички вредни храни и да ги замените с изброените по – горе. Ако направите това и разделите порциите на 6 или 7, не би трябвало да имате никакви пречки. Още повече, ако комбинирате правилната диета за отслабване с подходящи упражнения.

Калорийните нужди са строго индивидуални за отделните индивиди, така че е напълно възможно да се наложи сами да направите някои корекции в тази програма. Така например, на жените е напълно достатъчно да изядат 120 грама месо на едно хранене за запълване на протеиновия дефицит, докато при мъжете количеството следва да е доста по – голямо. Каквото и да се случи – следвайте графика и яжте само чисти храни. Така ще постигнете завидни резултати във Вашето отслабване и ще отбележите солиден напредък още след първите две седмици.

ТОП 10 храни за отслабване:

загрузка…