3-дневна лятна детоксикация с диня

2
Добави коментар

Охлаждащите качества на динята я правят много подходяща за бърза 3-дневна лятна детоксикация. Тя пречиства целия организъм. Полезна е за бъбреците, пикочния мехур, сърцето, стомаха, дебелото черво, черния дроб и т.н.

3-дневна лятна детоксикация с диня

Динята може да се използва под формата на сок, а може и да се направи на каша, като се пасира с миксера заедно с пулпата. Към получената напитка или каша за допълнителен аромат могат да се добавят малко лимонов сок, джинджифил или други подправки.

3-дневна програма за лятна детоксикация с диня

СУТРИН: 200 мл сок от диня + сокът от половин лимон.

По избор: добавете малко джинджифил към сока от диня и лимон и пасирайте с миксера. Другият вариант е да пасирате джинджифила отделно и да го добавите след това.

По избор: пасирайте кората и изпийте сока от нея.

КЪСНА ЗАКУСКА: пюре от диня. Приготвя се от сока и месестата част на динята.

По избор: добавете 2 супени лъжици кориандър и пасирайте с миксера. Изяждат се 2 купички пюре.

СЛЕДОБЕД: 2-3 купички прясна диня.

ВЕЧЕРЯ: „Супа“ от диня.
За приготвянето й са необходими 4 купички с диня на парчета, сокът от 1 лимон, 2 супени лъжици прясна мента, нарязана на дребно, 1/8 супена лъжица кардамон. Миксирайте 3 купички с диня до получаване на каша. Останалата част от динята нарежете на по-малки парченца и прибавете към кашата. Накрая добавете сока от лимон, ментата, джинджифила и кардамона. Разбъркайте добре.

Други рецепти за разтоварващи напитки с диня:

ОТ ДИНЯ, ЛИМОН И КЪПИНИ

Необходими са ви 4 купички диня на парчета, 1/2 супена лъжица пресен джинджифил, сокът от половин лимон, 8 къпини и няколко ледени кубчета. Изрежете динята до самата кора, за да използвате максимална част от нея. Освен това не е необходимо да чистите семките. Те също са много полезни – богати са на цинк и селен. Пасираш всичко заедно за 30-60 секунди и насладете на тази приятна пречистваща напитка.

ОТ ЯБЪЛКА, ДИНЯ И ЛИМОН

Използват се 3 ябълки, 2 купички диня, нарязана на парчета, и 1 лимон (без кората). Всички съставки се пасират заедно. Получава се пречистваща напитка с много витамини и страхотен вкус. Динята пречиства организма, но съдържа и хранителни вещества, каквито са ликопенът и каротинът.

Още по темата:Диета с диня Динена монодиетаРазтоварваща диета с диня