Фейсбук пусна чат стаи

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Facebook има намерение да представи на потребителите си чат стаи. Услугата носи кодовото име Host Chat и ще може да се активира чрез бутон, разположен в полето за обновяване на статуса, точно след бутоните за обновление и за добавяне на снимки или видео, съобщи TechCrunch, цитиран от Kaldata.
След натискане на бутона ще излиза чат стая, на която може да бъде поставено заглавие и да бъдат поканени приятели, които да се присъединят към разговора. Чат стаите ще се помещават в прозорци, подобни на тези за лични съобщения и чат, само че ще са по-големи. В допълнение потребителите ще могат да се включват в разговора и без да са поканени. Освен това ще разбираме кога някой от приятелите ни е открил подобна стая чрез известие в полето с обновления във Facebook.

От TechCrunch твърдят, че група служители на социалната мрежа в момента тестват новата функция. На този етап услугата позволявала единствено обмяна на текст, но в бъдеще участниците в груповите разговори ще могат да споделят и снимки, видеоклипове и емотикони. /БЛИЦ