Почивката на къмпинг – голямо забавление!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Почивката на къмпинг – голямо забавление!

Една незабравима почивка сред природата за цялото семейство!

Децата обичат свободата на престоя в палатка: спането под звездите, храненето с лесни ястия и наслаждението от природата на открито.

Ако имате намерение за първи път да почивате на палатка, трябва да сте наясно с основните въпроси за безопасност. За да премине почивката ви на къмпинг гладко, съблюдавайте пожарна безопасност при готвене. С газовите котлони и печки, барбекютата и лагерните огньове при къмпингуването трябва да се борави внимателно. Готвенето в условията на къмпинг е напълно различно от готвенето в собствената ви кухня. То трябва да става извън палатката или караваната и всяко газово оборудване трябва да се използва далеч от деца. Освен това вземете и някои предпазни мерки.

Уверете се, че палатките са разположени добре раздалечени една от друга, за да се предотврати рискът от разпространение на евентуално възникнал пожар. Някои правила препоръчват палатките да са на най-малко шест метра една от друга. Дръжте запалимите течности и газовите бутилки извън палатката и ги пазете от децата. Запалките и кибритите също трябва да са на място недостъпно за деца. В палатката използвайте фенерче, а не открит огън и не пушете вътре.

Повечето къмпингуващи знаят как да се предпазят от препъване във въжетата или колчетата на палатката. По възможност изберете палатка н въжета в ярък цвят или с флуоресцентни маркери към тях, така че хората да ги виждат в тъмното. Намерете подходящо място за палатката си, така че да не е точно на пътеката. Наблюдавайте децата непрекъснато и бъдете особено внимателни първия и последния ден от почивката си, тъй като те могат лесно да се изгубят, докато сте заети да изграждате или вдигате палатката си. Непременно оборудвайте аптечка с най-необходимите неща – парацетамол, лепенки за ранички, памук и риванол за промивка, слънцезащитен крем, антикомарин, алергозан. Освен това времето край морето е непредсказуемо, така че опаковайте дрехи за мокро време, за топло и студено време. Температурата пада през нощта – вземете топъл спален чувал и достатъчно дюшеци или походни легла.