04 Юли Качествен контрол: „Самотният рейнджър” Избрана

1
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Честито! „Самотният рейнджър” се оказа поредният високобюджетен филм за 2013-та с изумително ниско професионално одобрение. Едва 23% от ревютата за бомбастичния уестърн са позитивни. Това означава, че Disney лентата е най-слабият проект в кариерата на Гор Вербински.

Сред минусите трябва да отбележим: прекомерното времетраене, злоупотребата със звездните лица на Джони Деп и Хелена Бонам Картър, посредствения сюжет, изчерпващ се в отегчителни стрелби и гонки, и жанровата неопределеност. Така и не става ясно дали „Самотният рейнджър” е екшън, комедия или драма. Като добавим и торбата с клишетата, положението се оказва наистина тежко. 

Не си личат усилия в изграждането на образи – Вербински разчита на клишета и карикатури. Самотният рейнджър е благороден, Тонто е луд, Кавендиш е лош… Статичност без развитие. Приключението във филма не може да мине за увлекателно, а конфликтът е изсмукан от пръстите на сценаристите. 

Плюсовете се изчерпват с красивата картинка и с приятното взаимодействие между главните герои – Джони Деп и Арми Хамър. Вероятно лесно щяхме да простим познатите гримаси и глупавия поглед на Джак Спароу, който тук е заменил пиратския чар с гарга на главата, ако историята му бе вълнуваща или поне интересна. Но, уви!

Качественият контрол на Филмче.нет не е преминат. Ако ви се гледа наистина оригинален и завладяващ уестърн, дело на тима Деп/ Вербински, заложете на „Ранго”.

Премиера в България: 05.07.2013 (The Lone Ranger / Форум Филм България / Walt Disney Pictures)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂