Спорт срещу косопад | Косопад

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

Излекувайте косопада със спорт

косопад и спорт

Един от основните предизвикващи косопад фактори е ежедневният стрес. Колкото и да се стараем, не можем да избягаме от него, особено в големия град. Притискат ни отвсякъде – заплатата е малка, а разходите огромни. Началниците са недоволни, в семейството не всичко е наред, а колата непрекъснато се чупи.

Лекарите са категорични, че един от сигурните методи за превенция на стрес е спортът. Веднъж намерили правилния начин за релакс и разтоварване, това несъмнено ще окаже положително влияние върху косата и в много от случаите ще блокира предпоставките за косопад. Специалистите изтъкват, че за благотворен ефект са необходими едва 20 минути упражнения на ден – време, което почти всеки от нас може да си позволи.

Как спортът помага при косопад

Обяснението как спортът помага при косопад е сравнително просто. Една от най – важните ползи на тренировката е подобряване на кръвообращението и оросяването на крайниците. Това докарва повече полезни вещества към космените фоликули и подхранва косата. На второ място, упражненията ангажират цялото тяло, зареждат кръвта с кислород и това спомага добрата кондиция.

Нужна е само малко воля

Всеки от нас има 20 свободни минути на ден. Необходимо е обаче все пак да проявите малко воля и вместо да се излежавате, да направите серия от подходящи упражнения. Не забравяйте, че така ще намалите стреса и съответно предпоставките за косопад.

Примерна програма за тренировка срещу косопад

Започнете с общо загряване на тялото. Първо размачкайте и разкършете врата, преминете към раменете, кръста и коленете. След това направете кръгова суперсерия от 10 клякания, 10 лицеви опори, 10 набирания (ако има къде), 20 коремни преси.

В началото изпълнявайте кръга само по 1 път, а когато заякнете може да въртите до 7 пъти.

Витамини борят косопад

05. юли 2013 10:57:31 от Косопад

Категории: Любопитно за косопада |
Етикети: косопад, лечение на косопад, спорт |
Напишете Коментар