ГЕРБ се връща в НС, за да иска вот на недоверие

2
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Те знаят, че ще има предсрочни избори. Въпросът им е колко време ще могат да си купят, каза в ефира на БНТ  председателят на ГЕРБ Бойко Борисов относно кабинета Орешарски.

Това, което чух, че ще взимат 1 млрд. лв., за да покриват някаква имагинерна дупка, която не съществува на практика, при по-добри приходи в бюджета от заложените от нас, при това, че Международният валутен фонд им го казва, те най-хитричко взимат само едно изречение и пускат – че социалните мерки били добри”, каза  Борисов.

ГЕРБ иска незабавна оставка на това правителство, а изборите трябва да са през септември, за да може хората да се приберат от улицата, категоричен бе Борисов.

Аз обичам, когато говоря, да подкрепям нещата с факти. И когато някой говори за актуализация на бюджета, най-добре е да говорят хората, които са го приемали, а не да се говорят глупости, защото и Станишев, и Орешарски това правят. Много искам да съм позитивен, но не може тези хора да са толкова некомпетентни, коментира той обвиненията към ГЕРБ, че благодарение на преговорите през 7-8 февруари зеленчукопроизводители ще получат по-малко пари. „С една дума, какво и да беше решавано февруари месец, то беше отменено от ЕП, беше вкарано на Европейски съвет, на който беше Орешарски и там са решили нещо, което ние не знаем какво… Оттук да започнем – как лъжат, мажат и заблуждават хората“, остро реагира Борисов.   

В парламента има хора, които застрашават живота на хората. Ходят с пистолети, с палки…“ Това Борисов каза по адрес на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и отговори на въпрос защо ГЕРБ не влизат в Народното събрание.

„Той това търси – да бъде набит, непрекъснато провокира. Гърчи се като в махмурлук“, каза Борисов.

Докато се намирали в парламента Бойко Борисов и ПП ГЕРБ търсели съдействие от ръководството на НС за нормализиране на ситуацията, но безуспешно. За реакцията на БСП и ДПС към Сидеров той каза: „Те седят и гледат като малки деца майка си, защото зависят от този човек.“

„В момента, в който Михаил Миков или прокуратурата отнеме имунитета на Волен Сидеров или гарантират реда и спокойствието, ГЕРБ ще се върнат в пленарна зала и ще поискат вот на недоверие“, категоричен бе бившият премиер.

Относно блокадата пред дома си лидерът на ГЕРБ заяви: Неговите хора (на Волен Сидеров) от телевизия „Алфа” дни наред стоят пред дома ми под немия поглед на властта. Комшиите не могат да спят, да отидат на работа.
От една страна парламентът блокиран, от другата страна – дома ми блокиран. Къде да ходя?”, попита той.

По повод дясното политическо пространство Борисов каза, че Иван Костов е започнал нов десен проект с Цветан Василев. „Новият проект дясно се финансира от Цветан Василев”, каза той. Според него затова им е Бареков, за да може всеки ден да търси някаква конфронтация с Борисов и партията му и „на фона на всичко това да бъдат обиколени хората, да се яхнат протестите в момента“.

България