Избелващи маски за лице

1
Добави коментар

Избелващите маски се прилагат при потъмняла кожа от слънцето, слабо изразени петна по лицето и други. Представяме ви 3 специфични маски за лице, които правят кожата по-светла след използването им.

Млечна маска

За избелване и освежаване на лицето широко се употребяват киселото и прясното мляко. Маската се прави по следния начин:
Смесват се 2 супени лъжици кисело мляко с 1 лъжица бадемови (или пшеничени) трици или брашно. Бърка се до получаване на рядка кашица, с която се намазва лицето. Престоява така 15-20 минути и се сваля с памучен тампон, напоен с топла вода.

Маска от лимон

При тази маска е задължително лицето да се намаже предварително с тънък слой мазен крем (или зехтин). Половин лимон се нарязва на тънки филийки, които се редят върху лицето. Не трябва да престояват повече от 8-10 минути, тъй като кожата може да се зачерви. Друг вариант е в лицето да се стрива по няколко пъти на ден парче лимон. Всеизвестно е, че лимоновият сок е богат на витамин С, който нанесен върху кожата има свойството да я почиства и укрепва, както и да свива разширените пори. Изключително полезен е при отпусната, набръчкана и мазна кожа.

Белтъчна маска с кислородна вода

Тази маска се приготвя като се разбие на пяна белтъкът на 1 яйце и към него се прибавят 15-20 капки кислородна вода. Тази смес се нанася по лицето и шията. Оставя се така в продължение на 15-20 минути. Маската се снема, измивайки се с хладка вода.
Кислородната вода има изгарящо (изсветляващо) действие върху косата, веждите и миглите, затова внимателно трябва да намазвате маската и да ги пазите от допир с нея, за да не пожълтеят.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

VN:F [1.9.22_1171]

Facebook

Twitter

Google+

Pinterest