Пилотска грешка е причината за катастрофата на южнокорейския самолет в Сан Франциско – СВЯТ – Новини – Телевизия Европа

1
Добави коментар

Катастрофата на южнокорейския самолет „Боинг 777“ в Сан Франциско се дължи на вероятна пилотска грешка, сочи официална информация на местните власти. Според нея пилотите не са могли да преценят необходимата скорост за кацане, което е причинило инцидента.

Припомняме, вчера (7 юли) самолет „Боинг 777“ на южнокорейската компания „Азиана Еърлайнс” с 291 пътници на борда катастрофира при аварийно кацане на международното летище в Сан Франциско. Най-малко двама пътници са загинали, а около 230 са ранени. На борда на самолета, изпълняващ полет от Сеул до Лос Анджелис, е имало 307 души – 291 пътници и 16-членен екипаж. Повечето хора са пострадали от пламналия огън и задимяването. Екипажът не е подавал сигнал за тревога, което породи първоначалните съмнения на местните власти, че става дума за терористичен акт. Засега обаче те не се потвърждават.

За „Азиана Еърлайнс“ сегашната катастрофа е втора поред в рамките на две години. Като цяло това е третата катастрофа за компанията, която е създадена през 1988 г.