12 начина за предотвратяване на влагалищни инфекции

43
Добави коментар
mimmss
mimmss

Съществуват множество фактори, които биха могли да провокират повява на влагалищни инфекции, придружени от обилно течение Какво бихте могли да направите, за да намалите риска от възникване на влагалищна инфекция? Прилагането на тези простички съвети значително ще редуцира вероятността от появата на инфекции и течение свързани с влагалището:

1. Винаги носете памучно бельо. Памукът позволява на кожата в областта на гениталиите да диша, както и да запазва сухотата си. Освен това препоръчително е да носите бельо само през деня и да го сваляте вечер, непосредствено преди лягане.
2. Не използвайте душове за промивка на влагалището.
3. Никога не използвайте вазелин или друг вид влагалищен лубрикант. Те биха могли да създадат идеални условия за размножаване и развитие на бактерии.
4. В случай че сте подложени на лечение за влагалищна инфекция, използвайте медикаментите съобразно лекарското предписание, а не според своите собствени виждания по въпроса.
5. Не правете секс докато все още лекувате вагинална инфекция. Подновете сексуалните отношения едва след пълното изчезване на симптомите на състоянието.
6. Избягвайте употребата на продукти, които могат да влязат в контакт с интимните части и да причинят влагалищно дразнение. Пример за такива продукти са парфюмираните или ароматизирани сапуни, пудри, лосиони и препарати за лична хигиена.
7. Избягвайте продължителното носене на тесни и впити дрехи, като например бански костюм, трико, чорапогащници или панталони.
8. Много често вагиналните инфекции биват придружени и от силен сърбеж. Не се чешете! Така само ще влошите състоянието на инфектирания и възпален участък.
9. Ако цикълът ви започне докато все още използвате лечебен вагинален крем или свещички, продължете прилагането на терапията и не използвайте тампони а превръзки.
10. Ако сами лекувате вагинална инфекция и симптомите не се повлияят от терапията, посетете своя лекуващ лекар, за да ви бъде направен щателен преглед. Не използвайте каквито и да било влагалищни продукти поне 48 часа преди деня на прегледа.
11. Винаги използвайте презервативи по време на секс, освен ако не сте в дългосрочна моногамна връзка с партньор, на когото имате доверие.
12. След ходене до тоалетна винаги се бършете в посока отпред назад. Неправилното почистване на интимните части е предпоставка за лесното навлизане на бактерии от ректума във влагалището и е причина за голям брой от случаите на поява на влагалищни инфекции, придружени от обилно течение.

Разбира се добрата хигиена, достатъчния сън, правилното хранене и приемът на подходящи течности също спомагат за здравословното състояние на органите на репродуктивната система, а и за цялостното здравословно състояние.