Откриха най-големия вятърен парк в света

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Най-големият вятърен парк в света бе открит край югоизточното крайбрежие Лондон, Великобритания, предаде Reuters. Вятърният парк, носещ името “London Array”, може да произведе достатъчно електроенергия за около половин милион жилища. Паркът в собственост на консорциум, състоящ се от Dong Energy, E.ON и Masdar.

Първата фаза на проекта е изграждане на 175 вятърни турбини с капацитет от 3.6 мегавата за всяка една поотделно. Турбините са разположени в две офшорни подстанции в морето и една на сушата. Доставчик на 175-те турбини е Siemens Wind Power.

На първия етап, съоръжението ще има мощност от 630 мегавата, която може да генерира достатъчно енергия за захранването на 500 хил. домакинства. Вятърният парк може да спести над 900 хил. тона въглероден диоксид (CO2) годишно, което се равнява на емисиите от близо 300 хил. автомобила на пътя.

Строителството на парка на брега на Клив Хил започва през юли 2009 г., а в офшорната зона – през март 2011 г. Инсталирането на турбините бе завършено през декември 2012 г., а през април 2013 г, всички 175 вятърни турбини са свързани с националната мрежа на Великобритания.

Етикети:

най-големият вятърен парк | “London Array” | вятърни турбини