Lemken представи компютърна програма за настройка на плуга

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

 
1
2
3
4
5

(2 гласа, оценка 4.50 от 5)

Идеалната настройка на плуга намалява износването му и намалява времето на работа и разхода на гориво. Ето защо, компанията Lemken оборудва своите навесни плугове със системата OptiQuick в продължение на много години.

Тази система дава възможност лесно, стъпка по стъпка, да се регулират трактора и плуга, осигурявайки разходно-ефективна оран. В момента Lemken представя аудио-визуална обучаваща програма, която обяснява действията на седемте най-важни настройки на трактора и плуга и осигурява триизмерно интерактивно моделиране на системата Optiquick.

Добрата оран започва с колелата. Правилно зададената ширина осигурява балансирано разпределение на теглото на трактора. Програмата илюстрира ефекта от използването на различни разстояния, както и предимствата на ниското налягане в гумите, което дава увеличение на сцеплението и намаляване на уплътняването на почвата по време на работа в полето.

Първо, най-важно е правилното балансиране на предната ос. Тя влияе както на тягата, така и на правилното управление на колелата и управляемостта на трактора с плуга.

Най-напред трябва да бъде настроен трактора, а след това оптимално да се коригира плуга. Със системата Optiquick за всички навесни плугове Lemken широчината на предната бразда и линията на оран трактор-плуг се регулират независимо един от друг. Теоретичната част на модулите за обучение обяснява подробно как се настройва текущата ширина на предната бразда, как може да изглежда посоката на оптимална линия на тягата, и какви фактори влияят върху тях. Потребителите могат след това да проверят придобитите знания, като отговорите на няколко въпроса с тест.

В симулацията Optiquick след избора на работната ширина и трактора потребителят може да тества как промените засягат различните параметри на работа на връзката трактор-плуг. Регулиращите винтове на плуга за настройка на ширината на предната бразда и линията на тягата могат да се управляват с помощта на мишката. Ширината може да се променя по време на виртуалната оран. На екрана с функцията за мащабиране добре се наблюдава свързването трактор-плуг, както и през прозрачната проекция на трактора винаги е видима геометрията на триточковото окачване. Освен това перспективата за картина в картината дава възможност за детайлизиран вид на триточковото окачване. Мигащата в зелено икона показва правилната настройка на широчината на предната бразда, като междувременно стрелка показва промяната на страничното приплъзване на трактора. Потребителят може да променя изгледа по всяко време при накланяне, завъртане, мащабиране или прихващане.